L’Ajuntament de Banyeres del Penedès fa el conveni d’adquisició de la compra dels terrenys del poblat iber

  La signatura va tenir lloc el dimarts 23 de juliol a les 13 hores

  Imatge de la interpretació del georadar a Les Masies de Sant Miquel. Foto: SOT Prospeccions Arqueològiques

  Ahir dijous 25 de juliol, va tenir lloc el ple ordinari corresponent al mes de juliol, en el que es va donar compte de la signatura del conveni d’adquisició del compromís de la compra dels terrenys del poblat iber ubicat al nucli de Les Masies de Sant Miquel.
  Aquest document es va signar el passat dimarts 23 de juliol de 2019. El conveni signat amb els propietaris és per un total de 80.000 euros, dels quals, 40.000 euros es pagaran aquest any i l’any vinent els 40.000 euros restants. A la signatura del conveni van estar els propietaris amb les seves respectives dones, els advocats, el secretari-interventor de l’ajuntament de Banyeres del Penedès José Fèlix Velasco, el primer tinent d’alcalde Marc Majem i l’alcalde del municipi, Amadeu Benach.

  La superfície total dels terrenys és un d’un total de 24.364,62 metres quadrats. Els terrenys estan classificats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i el motiu de la compra és per tal de desenvolupar i realitzar les excavacions arqueològiques que formen part del projecte de recerca de la Universitat de Barcelona, titulat “El canvi sociocultural a la Cessetània oriental durant la Protohistòria i l’època romano-republicana” a desenvolupar en el període 2018-2021 i permetrà a l’Ajuntament de Banyeres del Penedès destinar-lo a millorar el coneixement històric i arqueològic sobre la ciutat ibèrica de les Masies de Sant Miquel i l’adaptació bàsica que permeti la visita pública del conjunt patrimonial.
  A partir d’aquest moment, es faran els tràmits oportuns amb la Generalitat de Catalunya per tal de fer la segregació dels terrenys. Un cop la Generalitat de Catalunya doni el vistiplau corresponent, el conveni s’elevarà a públic amb la corresponent escriptura i posteriorment s’inscriurà al Registre de la Propietat.

  L’alcalde Amadeu Benach ha explicat que “estem molt satisfets d’haver arribat a aquest conveni que plasma el compromís entre l’ajuntament i els propietaris d’aquesta compra que tant esperàvem i que ara s’està materialitzant.” Benach també ha afegit que “que han estat molts anys en els quals sabíem que podia haver-hi part de la nostra història i aquest pas ens permetrà aprofundir i ensenyar als nostres veïns i veïnes i a tot el món, el pas dels ibers pel nostre municipi”.