L’Ajuntament d’Amposta convoca la segona edició del Premi Jordi Fontanet

  El premi biennal va dirigit a projectes de recerca originals i inèdits sobre la ciutat

  L’Ajuntament d’Amposta ha convocat la segona edició del Premi biennal Jordi Fontanet, un reconeixement dedicat als projectes de recerca local. El Premi s’atorga al millor projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientifcotècnics, històrics, mediambientals, geogràfcs, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d’especial interès per la ciutat.

  En memòria de l’investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l’any 2017 amb l’objectiu de fomentar la investigació sobre Amposta. Al Premi poden optar totes aquelles persones individuals o col·lectives que presenten un projecte de recerca, complint els requisits fxats i les declaracions responsables indicades en les bases. En la presentació de la proposta, els participants també hauran d’incloure una memòria del projecte amb una extensió de 10 pàgines. Cada participant pot presentar una única obra.

  El premi consta d’una dotació econòmica de 3.000 € i la publicació de la recerca per part de l’Ajuntament d’Amposta, sigui en format paper i/ o suport digital. Les sol·licituds es poden presentar al registre de l’Ajuntament fns al dia 21 de juny de 2019.
  L’acte de proclamació del veredicte i del lliurament del I Premi de Recerca Local Jordi Fontanet tindrà lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament el dia 20 de setembre a les 20 hores.

  Premi Jordi Fontanet 2017

  En l’acte d’entrega del Premi Jordi Fontanet 2019 també es presentarà la publicació del llibre de la recerca guanyadora de l’anterior edició, sota el títol ‘De quan es pagava un paó a l’any, una visió d’Amposta a través dels capbreus de rendes reials dels segles XIV i XV’. La recerca sobre els segles XIV i XV, impulsada per Antoni Cartes Reverté i Sabina Colomé i Ortí, va resultar guanyadora de la primera edició del certamen, l’any 2017, sota l’objectiu de defnir aspectes com la distribució urbanística del municipi i la localització d’edifcis concrets, l’organització de l’espai agrari ampostí, l’evolució de la distribució de terres o les conseqüències de la Guerra Civil Catalana per al terme d’Amposta, entre d’altres.