L’Ajuntament d’Alcanar redueix el nivell d’endeutament un 76%

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  “El consistori ha fet una amortització anticipada d’1.750.111,82 € i continua treballant amb l’objectiu d’acabar el mandat sense deutes”, així de satisfet es mostra Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar.

  I és que en la darrera sessió plenària, el 2 d’agost, es va aprovar per unanimitat una proposta de modificació pressupostària que ha permès a l’Ajuntament, una vegada transcorregut el període d’exposició pública i aprovada definitivament, amortitzar anticipadament una part molt important del seu deute mitjançant l’aplicació del superàvit de l’exercici 2017, que va ser d’1.750.111,82 €.

  Aquesta mesura ha reduït el deute viu de l’Ajuntament a raó d’un 76,42%, i ha permès passar d’un nivell d’endeutament del 26,58% a només el 6,32%. Aquesta reducció, a més, implica un estalvi anual de més de 160.000 € en amortitzacions i despeses financeres.

  Per al regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, “aquesta amortització suposa una millora molt important de l’estructura financera de l’Ajuntament que, alhora, permet generar un estalvi anual de recursos que es podran destinar a finançar altres despeses i projectes”.

  “Encarar la recta final del mandat amb mesures d’esta naturalesa no deixa de ser una mostra de la gestió responsable i prudent del nostre equip de govern. Una prova d’això és que, malgrat haver dut a terme una activitat inversora important durant els darrers anys, hem aconseguit passar d’un deute per habitant de 360 €/any el 2015 als 58 €/any a dia d’avui”, explica Monfort.

  Alfons Montserrat recorda que “Alcanar es troba en la transició de poble gran a ciutat menuda” i considera que “aquesta decisió és especialment rellevant, en un moment en què l’Ajuntament acaba de tancar una etapa important quant a obres i inversions, amb actuacions com l’alberg dels Josepets, la reforma del Mercat Municipal o la urbanització del carrer Magallanes, a les Cases, i es disposa a emprendre’n una de nova, amb projectes tan importants com el nou auditori o la urbanització de l’àmbit dels Codonyers, entre d’altres”.

  “Prendre aquestes mesures a vuit mesos de les eleccions municipals, significa que aquest equip de govern deixarà un Ajuntament sanejat, sense hipoteques, per a que el pròxim govern municipal tinga les mans lliures per a iniciar el mandat amb una situació financera equilibrada. Una mostra del compromís de l’Administració per gestionar els recursos municipals d’una manera rigorosa i seriosa,” afegeix el batle.

  “Seguirem treballant amb l’objectiu d’aconseguir un endeutament zero, tot i que en aquest mandat hem hagut d’afrontar el pagament de deutes derivats de la gestió d’anteriors governs, com els casos de Turov o Sorea”, conclou l’alcalde.