Laia Estrada torna a encapçalar la llista de la CUP a Tarragona

  Gairebé un 60 % de les persones que hi participen activament al partit són dones

  Els cinc primers membres de la llista de la CUP de Tarragona. Foto: Laura Vargas-Machuca

  Aquest matí, a la plaça dels Carros, s’ha presentat als cinc membres que encapçalaran la llista de la CUP de Tarragona. Un total de tres dones i dos homes que durant els darrers mesos han treballat per definir els objectius pels quals es presenten a les eleccions municipals.

  El fet de que tres dels cinc membres siguin dones no és casual, gairebé un 60 % de les persones que hi participen activament al partit són dones. Amb això volen visibilitzar el gènere femení a les institucions.

  Els noms dels cinc primers integrants de la llista són:

  -Laia Estrada: portaveu del Grup Municipal de les CUP.

  -Eva Miguel: doctora en historia i arqueòloga.

  -Inés Solé: llicenciada en dret i tècnica del Centre de Cooperació URV Solidària.

  -Joan Manel Burillo: treballador social vinculat al món del lleure.

  -Jaume López: regidor al consistori de Tarragona.

  Tots ells seran els encarregats de dur a terme els punts pels quals treballa el partit. D’entre els que destaca assolir i lluitar per la justícia social, incidir en la gestió pública, revitalitzar la ciutat, combatre la corrupció i posar l’Ajuntament a servei de les classes populars.

  Durant la presentació han confessat que al juliol es van plantejar si tornar a presentar-se a les eleccions, però finalment al veure que havien complert amb prou solvència els objectius marcats per la legislatura no s’ho van pensar. La línia d’acció política seguirà marcada per la defensa dels drets socials i la intenció de construir una ciutat on es cohesioni l’urbanisme i el tema social. Demanen una política d’habitatge valenta i real i un apoderament del ciutadà per tal de veure reflectides les seves idees als projectes de la ciutat. Solé ha esmentat que “durant aquest mandat han constatat que la contractació pública té una gran transcendència a l’economia i mantenir la lluita per politiques socials ambientals, laborals i feministes a l’administració local és part de la seva línia d’acció prioritària”.

  D’altra banda, Estrada insisteix en que són molt importants tots els membres del partit, siguin el número que siguin i tant si estan dintre o fora de l’Ajuntament, doncs “la CUP té vida més enllà de la institució i és constatable”.

  Els altres membres de la llista es donaran a conèixer al llarg d’aquests dies.