L’Aeroport del Prat supera el nombre de passatgers del febrer de l’any passat

  Més de 2,8 milions d'usuaris van passar per la instal·lació de la capital catalana tot i que l'any passat el MWC es va concentrar en el mes de febrer

  El nombre de passatgers que van passar per l’Aeroport d’El Prat aquest febrer es va situar en 2.801.585 usuaris, cosa que va suposar el 4,8% més que el febrer de l’any passat, segons ha informat Aena, gestor d’aquesta infraestructura. El nou augment de passatgers al Prat es dona tot i comparar amb un mes de febrer que l’any passat tenia un dia més per ser un any de traspàs i al fet que l’onzena edició del Mobile World Congress (MWC) es va celebrar entre el 22 i el 25 de febrer, cosa que va suposar que en aquest mes es va concentrar tot l’impacte d’arribades i sortides dels 100.000 assistents en aquest congrés, per contra que en l’edició d’aquest any el MWC s’ha celebrat entre el 27 de febrer i el 2 de març.

  Aena informa que en l’acumulat de l’any, l’Aeroport d’El Prat suma 5.605.677 passatgers, un 8% més que els dos primers mesos del 2016.

  Els passatgers de vols internacionals són els que més van créixer amb un augment del 5,7% en relació amb el febrer de l’any passat i tot que aquell any el MWC es va concentrar en tota la seva celebració amb el mes de febrer, entre el 22 i 25 de febrer.

  Els usuaris de vols dins de l’estat espanyol també van registrar un increment de passatgers del 2,8% en relació amb el mateix mes de l’any passat.

  En relació a les rutes intercontinentals, els passatgers de vols cap a l’Amèrica Llatina i el Carib van ser els que més es van incrementar al febrer amb un augment del 30,3%, seguit d’Àfrica amb el 17,1%, Amèrica del Nord amb un 5,6% i els països de l’Orient Mitjà que van augmentar l’1,2%.

  Per operacions, el passat mes de febrer es van registrar 20.175 moviments d’aeronaus, el que suposa un creixement de l’1,7% en relació amb el mateix més del 2016. Les rutes dins de l’estat espanyol van ser les que més van augmentar, amb un 2,1% en relació amb el febrer de l’any passat. Per la seva banda, les operacions internacionals van registrar un increment de l’1,5%.

  En l’acumulat de l’any s’han registrat 41.023 moviments, un 4,7% més que en el mateix període de l’any passat.

  Finalment, l’Aeroport de Sabadell va registrar un total de 2.457 operacions en el mes de febrer, el 5% més en relació amb el mateix període de l’any passat.

  En l’acumulat de l’any, l’Aeroport de Sabadell porta 4.569 moviments, un 3,6% menys que els dos primers mesos del 2016.