L’Aeroport del Prat supera el nombre de passatgers del febrer de l’any passat

  Més de 2,8 milions d'usuaris van passar per la instal·lació de la capital catalana tot i que l'any passat el MWC es va concentrar en el mes de febrer

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El nombre de passatgers que van passar per l’Aeroport d’El Prat aquest febrer es va situar en 2.801.585 usuaris, cosa que va suposar el 4,8% més que el febrer de l’any passat, segons ha informat Aena, gestor d’aquesta infraestructura. El nou augment de passatgers al Prat es dona tot i comparar amb un mes de febrer que l’any passat tenia un dia més per ser un any de traspàs i al fet que l’onzena edició del Mobile World Congress (MWC) es va celebrar entre el 22 i el 25 de febrer, cosa que va suposar que en aquest mes es va concentrar tot l’impacte d’arribades i sortides dels 100.000 assistents en aquest congrés, per contra que en l’edició d’aquest any el MWC s’ha celebrat entre el 27 de febrer i el 2 de març.

  Aena informa que en l’acumulat de l’any, l’Aeroport d’El Prat suma 5.605.677 passatgers, un 8% més que els dos primers mesos del 2016.

  Els passatgers de vols internacionals són els que més van créixer amb un augment del 5,7% en relació amb el febrer de l’any passat i tot que aquell any el MWC es va concentrar en tota la seva celebració amb el mes de febrer, entre el 22 i 25 de febrer.

  Els usuaris de vols dins de l’estat espanyol també van registrar un increment de passatgers del 2,8% en relació amb el mateix mes de l’any passat.

  En relació a les rutes intercontinentals, els passatgers de vols cap a l’Amèrica Llatina i el Carib van ser els que més es van incrementar al febrer amb un augment del 30,3%, seguit d’Àfrica amb el 17,1%, Amèrica del Nord amb un 5,6% i els països de l’Orient Mitjà que van augmentar l’1,2%.

  Per operacions, el passat mes de febrer es van registrar 20.175 moviments d’aeronaus, el que suposa un creixement de l’1,7% en relació amb el mateix més del 2016. Les rutes dins de l’estat espanyol van ser les que més van augmentar, amb un 2,1% en relació amb el febrer de l’any passat. Per la seva banda, les operacions internacionals van registrar un increment de l’1,5%.

  En l’acumulat de l’any s’han registrat 41.023 moviments, un 4,7% més que en el mateix període de l’any passat.

  Finalment, l’Aeroport de Sabadell va registrar un total de 2.457 operacions en el mes de febrer, el 5% més en relació amb el mateix període de l’any passat.

  En l’acumulat de l’any, l’Aeroport de Sabadell porta 4.569 moviments, un 3,6% menys que els dos primers mesos del 2016.