L’aeroport de Girona guanya un 3,4% de passatgers durant el mes de maig

  Ja supera el mig milió en l'acumulat del 2018

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  L’aeroport de Girona ha guanyat un 3,4% de passatgers durant el maig i ja supera el mig milió en l’acumulat del 2018. Segons recull l’estadística d’Aena, al llarg del mes passat hi va haver 227.038 persones que van passar per la terminal de Vilobí d’Onyar (Selva). I d’aquestes, tres de cada quatre van enlairar-se o aterrar amb l’aerolínia de baix cost Ryanair, que manté la preeminència. De totes maneres, la temporada d’estiu ja comença a deixar-se notar, perquè altres companyies i touroperadors com Transavia, TUI Airways i Jet2 (que enllacen amb Holanda, Bèlgica i les illes britàniques) incrementen passatgers. D’altra banda, durant el mes de maig, des de l’aeroport de Girona es van fer 1.975 operacions. Són un 9,9% menys en comparació amb l’any passat, però això demostra que els avions van més plens (perquè els passatgers, per contra, han augmentat). Pel què fa a destins, entre les rutes més sol·licitades hi ha Manchester, Brussel·les o Weeze.
  Després que durant l’abril l’aeroport de Girona perdés passatgers (en part, per com va caure la Setmana Santa al calendari) aquest passat maig la terminal de Vilobí d’Onyar ha tornat a remuntar registres. Segons recull l’estadística que periòdicament publica Aena, en comparació amb el maig del 2017, l’increment ha estat del 3,4%.

  En concret, al llarg del darrer mes hi ha hagut 227.038 persones que han passat per l’aeroport de Girona. I si es mira l’acumulat del 2018, ja se supera el mig milió (560.453). De retruc, això suposa que al llarg d’aquests primers cinc mesos l’aeròdrom gironí ha guanyat un 2,4% de passatgers en comparació amb el mateix període del 2017.

  Pel què fa a aterratges i enlairaments, durant aquest maig des de l’aeroport de Girona s’han fet 1.975 moviments d’avions. Són un 9,9% menys en comparació amb el 2017, però aquest descens d’operacions, lligat a l’increment de passatgers, allò que demostra és que els avions van més plens. L’estadística d’Aena també recull que, en l’acumulat del 2018, s’han fet 5.726 aterratges i enlairaments des de la pista de Vilobí d’Onyar (un 15,4% menys que al 2017).

  Tres de cada quatre, amb Ryanair

  Com ja és habitual, la majoria dels passatgers que aquest maig han passat per l’aeroport de Girona han volat amb avions de Ryanair. I és que l’aerolínia de baix cost irlandesa n’ha arribat a transportar tres de cada quatre; és a dir, el 75% (169.795).

  L’estadística del mes de maig també posa de relleu que la temporada d’estiu ja comença a deixar-se notar. I és que companyies i touroperadors com Transavia (que vola a Holanda), TUI Airways (que ho fa a la Gran Bretanya) i Jet2 (que vola a les illes britàniques) han començat a operar les seves rutes. En concret, durant el mes de maig la primera ha transportat 13.566 turistes; la segona, 5.392, i la tercera, 19.227.

  A aquestes la segueix la russa Pobeda Airlines (que n’ha transportat 5.104). Al juny, però, la xifra de turistes que s’enlairaran o aterraran a Vilobí amb l’aerolínia russa s’incrementarà. I és que ara fa pocs dies, Pobeda ha estrenat per primer cop una connexió directa entre Girona i la ciutat dels tsars. A Sant Petersburg, hi opera dues freqüències setmanals.

  A més distància d’aquestes companyies, se’n situen d’altres com Thomas Cook, Enter Air o Small Planet Airlines. Pel què fa a destins, aquest maig els més sol·licitats han estat les rutes amb Manchester, Brussel·les, Weeze (Alemanya), Londres, Eindhoven i Pisa.

  Per últim, l’estadística d’Aena també permet veure quin volum de mercaderies s’ha mogut des de l’aeroport de Girona, En concret, aquest maig se n’han transportades 17,6 tones (i en l’acumulat de l’any, han estat 49,4).