L’Aeroport de Girona frega els dos milions de passatgers al llarg de tot el 2018

  El nombre de passatgers d'aquest octubre ha estat pràcticament el mateix que el de l'any passat amb 196.292 persones

  L’Aeroport de Girona tancarà aquest 2018 superant la barrera dels dos milions de passatgers. De moment, aquest mes d’octubre ja ha aconseguit quedar-se a les portes d’aquesta xifra amb 1.944.242 passatgers que han trepitjat la terminal de Vilobí d’Onyar (la Selva) en tot el que portem d’any. Durant l’octubre hi han passat 196.292 persones, pràcticament les mateixes que ho van fer a l’octubre de 2017. Per companyies, Ryanair segueix transportant a la majoria dels passatgers -un 78,4% han viatjat amb aquesta aerolínia-, mentre que Jet2 es queda en segona posició i Transàvia en tercera. De tota manera, El nombre d’enlairaments i aterratges que s’han fet des de la terminal gironina són menors que ara fa un any (un 7,65% menys).
  L’Aeroport de Girona sembla recuperar la forma i aquest 2018 tancarà l’any amb més de dos milions de passatgers. De moment, entre gener i octubre d’aquest 2018 fins a 1.944.242 persones han passat per les instal·lacions de Vilobí d’Onyar (la Selva), un 4,6% més de les que ho van fer l’any passat.

  Pel que fa a les dades del mes d’octubre, es van registrar 196.292 passatgers, pràcticament els mateixos que hi van haver l’any passat. De tota manera, aquesta xifra contrasta amb el nombre de persones que van passar per la terminal gironina duran el setembre de 2018 (280.487), ja que representa un 43% menys de passatgers.

  Això s’explica perquè aquest octubre ha arrencat la temporada d’hivern a l’aeroport i el nombre de passatgers es redueix substancialment. De fet, totes les companyies també han reduït vols respecte el mes anterior i s’han registrat un 25,29% menys d’operacions que durant el setembre.

  Pel que fa a les aerolínies, Ryanair segueix dominant dins de l’aeroport de Vilobí d’Onyar. Aquest octubre ha portat a un 78,4% dels passatgers que s’han enlairat o aterrat a Girona. El segueix en segona posició Jet2 amb un 9,2% dels passatgers i en tercera posició hi ha Transàvia amb un 5,9%.

  Respecte a les nacionalitats, el Regne Unit segueix liderant el mercat aeroportuari de les comarques gironines amb 65.114 passatgers durant el mes d’octubre. De tota manera, aquesta xifra és un 5% inferior al nombre de visitants que van volar des de Girona l’any passat. Per altra banda, creixen els alemanys (un 7% més) i els holandesos (un 2%).

  Durant el mes d’octubre d’aquest 2018 s’han registrat 1.700 operacions entre enlairaments i aterratges, un 7,65% menys que l’any passat. Això significa que els avions anaven més plens, ja que amb menys operacions s’han aconseguit els mateixos passatgers que el 2017.

  En mercaderies, el mes passat es van transportar 4.829 kg. Aquesta xifra representa un descens del 9,3% respecte el mes anterior.