L’acusat d’agredir sexualment una noia a Lleida nega que la toqués i que la perseguís

  La fiscalia manté la petició de tres anys de presó per l'agressió i rebaixa de sis a tres la petició per un intent d'abús sexual a una menor el dia següent

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  L’acusat de dos delictes sexuals a dues noies de Lleida ha negat els fets durant la seva declaració al judici que ha tingut lloc aquest dimecres a l’Audiència de Lleida. Ha negat que el 5 de juliol de 2015, per la zona del cobriment de les vies, al barri de Balàfia de Lleida, perseguís dues noies repetint contínuament la paraula “follar” i agafés una d’elles, la tirés sobre un banc i li fes tocaments per sota dels pantalons curts. “No és cert, no li he posat la mà enlloc”, ha dit amb l’ajuda d’una traductora. L’acusat, d’origen xinès, ha assegurat que no sap parlar castellà, però que sí que sap què vol dir la paraula “follar”, “perquè s’utilitza molt aquí”, ha dit, tot i que diu que no la va dir. L’home també ha negat que al dia següent intentés abusar sexualment d’una menor (de 14 anys) al barri de Cappont de Lleida. “No la conec” (a la nena), ha dit al final del judici. La fiscalia manté la petició de tres anys de presó per l’agressió sexual a la noia a Balàfia i ha rebaixat de sis a tres anys de presó la petició per l’abús sexuals a la menor en qualificar-lo de temptativa. L’acusat es troba a la presó de manera provisional.

  La fiscalia de Lleida demana finalment, doncs, per l’acusat sis anys de presó pels dos delictes. A més, per a cadascun d’ells sol·licita també que se li imposin tres anys més de llibertat vigilada un cop surti de la presó i que no pugui acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes ni comunicar-se amb elles durant un període de cinc anys. Els fets pels quals se l’acusa van tenir lloc el 5 i el 6 de juliol del 2015 als barris de Balàfia i Cappont de la ciutat de Lleida.

  La fiscalia manté que el 5 de juliol del 2015 l’acusat es va acostar “amb ànim libidinós” a una dona, al passeig de sota les vies del tren al barri de Balàfia de Lleida, i va començar a pronunciar diversos cops la paraula “follar”. La dona hauria provat de fugir però el presumpte agressor la va seguir, la va subjectar i la va tirar damunt d’un banc on va immobilitzar la víctima amb el braç esquerra, mentre amb la mà dreta li va fer tocaments per sota de la roba. Acte seguit, l’acusat es va abaixar la bragueta i va tornar a repetir diverses vegades el terme “follar”, moment en què la dona va aprofitar per escapar i trucar a la policia.

  D’altra banda, l’endemà dels fets, el 6 de juliol del 2015 cap a les 17 hores, l’acusat “guiat per la mateixa intenció de portar a terme tocaments”, segons la fiscalia, es va apropar a la plaça Blas Infante de la capital del Segrià a una menor –que en el moment dels fets tenia 14 anys, a punt de complir els 15- a la qual “va subjectar per darrere, tapant-li la cara, i va intentar endur-se-la”. Els treballadors d’un supermercat proper, situat a l’avinguda de València, li ho van impedir, amb l’ajuda d’un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei, i van retenir el presumpte agressor fins a l’arribada de la policia.

  Un dels treballadors i el Mosso han declarat aquest dimecres al judici i han reconegut l’acusat com l’autor dels fets. També ha declarat l’amiga de la primera víctima i també ha reconegut l’acusat com l’agressor.

  La defensa sol·licita l’absolució de l’acusat de tots dos delictes. Pel que fa als fets de Cappont, considera que l’únic que va fer el seu client va ser agafar la menor per darrere i tapar-li la boca però que no va existir cap tocament ni cap comportament de caire sexual. Pel que fa als fets del dia anterior, a Balàfia, entén que existeixen dubtes sobre la identificació de l’acusat. Es basa en el fet que l’acusat ha explicat que venia de Barcelona de visita, sense equipatge, i la descripció de la roba que duia que van fer les noies atacades a Balàfia no coincidia amb la roba que duia el dia següent quan va ser detingut a Cappont. Pel que fa al delicte d’agressió sexual presumptament comès el dia 5, l’advocat demana que subsidiàriament se li apliqui l’eximent de trastorn mental transitori i se li imposin sis mesos de presó. Explica que després del fets se’l va ingressar a psiquiatria i que actualment es medica.