La Xarxa Solidaritat Lleida rep 283 oferiments de voluntaris i tramita 87 demandes d’ajut

  Un total de 283 voluntaris s’han inscrit en la Xarxa Solidaritat Lleida des que la Paeria es va proposar impulsar, unificar i coordinar les diverses iniciatives sorgides entre entitats i col·lectius ciutadans per donar suport a les situacions d’emergència sanitària pel coronavirus.

  D’aquests oferiments, 136 corresponen a joves de menys de 30 anys, mentre que altres 65 es troben en la franja d’edat de 31 a 65. La resta, en tenir més de 66 anys, no s’han incorporat en ser població amb més risc.

  Del global de voluntaris que han demanat col·laborar en la Xarxa Solidaritat Lleida, 209 ho han fet a títol personal, al no pertànyer a cap entitat.

  Des del dia dimarts, dia que va entrar en funcionament i fins al dijous, els voluntaris de la Xarxa han gestionat i tramitat 87 demandes d’ajut.

  Les accions de la Xarxa Solidaritat Lleida

  Les accions que realitza la Xarxa Solidaritat Lleida se centren bàsicament a donar suport o rebre’l per: anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d’animals domèstics per a la gent gran.

  La Xarxa de Solidaritat Lleida s’està desenvolupament amb un treball transversal, amb la implicació de diverses regidories (Salut, Joventut, Serveis Socials i Participació) així com d’entitats ciutadanes. D’aquesta manera, se centralitzen les ofertes i les demandes i s’intenta donar resposta de la manera més acurada possible.

  La Paeria fa una crida a les persones i les entitats per sumar esforços i canalitzar el dispositiu de voluntariat a través de la Xarxa de Solidaritat Lleida.

  Els interessats a ajudar o rebre ajuda ho poden fer omplint el formulari: paeria.cat/xarxasolidaritatlleida. Aquelles persones que no disposin de correu electrònic poden fer-ho telefònicament de 9 a 14 h al 683644039 i 676787091. Per més informació: ajuda@paeria.cat

  S’ha de recordar que la Paeria ha habilitat un espai web amb la informació municipal entorn del Covid-19i també el nou canal de Telegram La Paeria s’explica.