La Xarxa de Santa Tecla promou la lactància materna al Tarragonès

Avatar photo

Els centres de salut de l’entitat organitzen activitats obertes a la població entre el 22 i el 26 d’octubre

Amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, els hospitals de Santa Tecla i del Vendrell i les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Xarxa de Santa Tecla organitzen, entre el 22 i el 26 d’octubre, un seguit de xerrades i activitats encaminades a donar a conèixer els beneficis de l’alletament matern i, al mateix temps, respondre molts dels interrogants que pares i mares tenen durant els primers anys de vida dels seus fills i filles.

Aquesta és una iniciativa que la institució sociosanitària desenvolupa des de fa gairebé una dècada a les comarques del Baix Penedès i Tarragonès Nord, amb una gran participació de la ciutadania tant en les xerrades informatives com en els tallers que s’hi programen. L’objectiu és donar informació veraç que ajudi les mares a prendre decisions informades sobre l’alimentació dels seus fills i filles i alhora oferir consell professional oportú per a cada cas.

Així, la Setmana Mundial de la Lactància és un espai perfecte perquè les famílies puguin posar-se al dia sobre les novetats i les tendències en el món de l’alletament matern de manera específica i també per abordar altres temàtiques com ara l’alimentació de les mares gestants, mètodes per ajudar els nadons a dormir o, per exemple, el funcionament de les donacions al Banc de Llet Materna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

En les edicions anteriors, la Setmana de la Lactància havia concentrat les activitats en horari de tarda, però la gran acceptació de la població dels diferents municipis del territori ha dut l’organització a programar activitats també en horari de matí. Les activitats i tallers són gratuïts i oberts a tota la ciutadania.

Grup de suport
La lactància materna és la primera immunitat que rep el nadó de la seva mare i aporta molts beneficis contrastats: millora el sistema immunològic, és beneficiós a l’hora de fer front a malalties infeccioses dels nadons en els aparells digestiu i respiratori, disminueix les possibilitats de tenir càncer de mama, és sostenible i ecològic… i crea un vincle únic entre la mare i el seu nadó.
Tant si decideixen donar el pit com si no, les professionals de la Xarxa les acompanyen i les ajuden en tot allò que necessiten, tant abans com durant el part i en el puerperi. Per dur a terme aquesta tasca, cada centre sanitari de l’entitat disposa d’un grup de suport a l’alletament matern, integrat per infermeres i llevadores que ofereix acompanyament a les dones en totes les etapes de la criança, tant en l’àmbit hospitalari com de primària.

Néixer a la Xarxa
L’activitat dels grups de suport a l’alletament matern s’engloba dins del programa Néixer a la Xarxa, que es va posar en marxa fa vuit anys a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i a l’Hospital del Vendrell, amb la finalitat d’humanitzar i apropar les maternitats a les dones embarassades i a les seves famílies.
En el marc del programa es realitzen mensualment xerrades informatives a través de les quals les gestants i els seus acompanyants poden conèixer de primera mà els protocols assistencials dels centres, les instal·lacions i el personal sanitari que atendrà el part quan arribi el moment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tot a punt per a una nova edició del Festival COS 2018

Notícia següent

La Sagrada Família invertirà 36 MEUR en 10 anys en millorar la mobilitat i urbanització de la zona

Notícies relacionades