La Universitat Rovira i Virgili queda en tercera posició d’una competició de cotxes autònoms a escala

  Els estudiants han posat a prova els seus vehicles en tres reptes, esquivant obstacles estàtics i mòbils

  L’equip Urbots de la Universitat Rovira i Virgili i l’equip Amuvang de la Universitat de Valladolid han compartit la tercera posició de l’Autonomous Driving Challenge 2018, una competició de cotxes autònoms a escala, organitzada per CARNET, el hub d’investigació sobre el futur de la mobilitat fundat per SEAT, Volkswagen Research i la Universitat Politècnica de Catalunya.

  La final ha tingut lloc aquest dissabte al festival d’innovació #Imperdible_03. El podi l’ha encapçalat l’equip Autopia de la Universitat Politècnica de Madrid. D’altra banda, la Universitat de Màlaga ha ocupat la segona posició amb l’equip Umagarage.

  Els sets equips finalistes -també hi han participat les universitats de Politècnica de Catalunya, Vigo i Politècnica de València- han posat a prova els seus prototips desenvolupats pels propis estudiants, en tres reptes. Al primer, els cotxes havien de circular, de forma totalment autònoma, per una pista sense sortir-se dels carrils en un temps límit.

  A la segona prova, els vehicles havien de parar i tornar a arrencar respectant els semàfors, i a la tercera, s’han combinat totes les destreses dels reptes anteriors, amb la dificultat afegida que havien de detectar i esquivar una sèrie d’obstacles estàtics i mòbils.

  D’aquesta manera, l’esdeveniment organitzat per la Fundación Cotec, en col·laboració amb l’Ajuntament de Madrid, ha apropat als assistents com la innovació està transformant les ciutats pel que fa a la seva mobilitat i altres àmbits de la ciutat a través de més de 40 experiències.