La UE concedeix una subvenció de 2 MEUR als Jocs Mediterranis 2018

  L'ajut econòmic es justifica amb les despeses relacionades amb les cerimònies d'obertura i clausura, el servei d'acreditacions i el transport d'atletes i jutges, entre altres

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La Unió Europea ha concedit una subvenció de 2 MEUR per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Així ho han anunciat els eurodiputats catalans Santiago Fisas i Javi López, aquest dilluns, acompanyats per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el primer tinent d’alcalde, José Luis Martín, i el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor. L’ajut econòmic ha estat aprovat per l’Agència Executiva en l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural, en el marc d’una partida extraordinària del programa Erasmus Plus d’Esports.

  Ballesteros ha afirmat que “sense aquesta aportació, els Jocs Mediterranis no lluirien com ho han de fer”. El batlle tarragoní també ha detallat que aquesta subvenció es justifica amb les despeses relacionades amb les cerimònies (obertura i clausura), el servei d’acreditacions i el transport d’atletes, jutges i delegacions esportives.

  Els eurodiputats han destacat el treball conjunt per aconseguir aquesta aportació, que han reconegut “no ha estat fàcil”. Però, finalment, s’ha assolit la quantitat màxima de 2 MEUR que pot donar la comissió en aquest àmbit, segons ha explicat el popular Santiago Frisas. Per la seva banda, el socialista Javi López ha destacat l’interès de la comissió pels Jocs Mediterranis, ja que ho consideren “molt més que un esdeveniment esportiu; pot ser una oportunitat per al diàleg en una regió estratègica, per fomentar la interculturalitat o per dinamitzar la societat civil a través del voluntariat”, com també “un esdeveniment diplomàtic”.

  El Comitè d’Avaluació ha valorat molt positivament la petició de Tarragona, que ha rebut 85 punts sobre 100. Amb aquesta subvenció, a més, s’acaba de perfilar gairebé definitivament el pressupost de Tarragona 2018, al voltant dels 96 milions d’euros