La UdL rep més de 230 alumnes de mobilitat el primer quadrimestre

  Itàlia, Xina, Mèxic i Brasil són els països que aporten més estudiantat forà. És un 25% que l'any passat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Fins a 231 alumnes de mobilitat han començat el curs 2017-2018 a la Universitat de Lleida (UdL), un 25% més que el curs passat, segons les dades de l’Oficina de Relacions Internacionals de la UdL facilitades aquest dijous en un comunicat. Provenen de 36 països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. L’estudiantat italià se situa com el col·lectiu més nombrós, amb 43 joves; seguits pels 35 alumnes de Xina, els 29 de Mèxic i els 27 del Brasil. La UdL també rep aquest primer quadrimestre joves de punts tan diversos com ara la República de Corea, Gàmbia, Kazakhstan, Hong Kong o Bangladesh; tot i que també n’hi ha 10 de diferents localitats de l’estat espanyol gràcies al programa SICUE.
  Per centres, la Facultat de Lletres és la que acull el major nombre d’alumnes forans (68). La segueixen la Facultat de Dret, Economia i Turisme (37), l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (34) i l’Escola Politècnica Superior (32). La Facultat de Medicina rep 20 alumnes i la d’Infermeria i Fisioteràpia, 19. Completen la llista la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, amb 13 estudiants de mobilitat, i l’INEFC-Lleida, centre adscrit a la UdL, amb 8 alumnes estrangers en aquest primer quadrimestre.

  La majoria d’aquest alumnat, 100 nois i noies, arriba a Lleida gràcies al programa Erasmus (76, Erasmus SMS; 12, Erasmus SMS-T; 10, Erasmus Mundus; i 2, Erasmus SMT); seguit molt de prop pels programes de Mobilitat de la UdL (88). El Diploma d’Estudis Hispànics també aporta un bon gruix d’estudiantat xinès (33).

  L’acte d’acollida a una representació d’aquest alumnat de mobilitat serà aquest dijous al vespre, a partir de les 20.00h, al Saló Víctor Siurana de l’edifici del Rectorat, encapçalat per la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Àstrid Ballesta, i la directora de l’Institut de Llengües de la UdL, Marta Giné. L’alumnat de mobilitat rebrà els certificats dels cursos de català inicial que ha cursat aquests dies. també hi ha prevista una actuació de la Coral UNICORN de la UdL i una exhibició de la colla sardanista Dolç Infern i de la colla castellera Marracos UdL, aquestes últimes al claustre de la Pensativa.