La tarragonina Marta Mathéu actuarà en un concert multitudinari a Santiago de Compostela

    Els dies previs, Mathéu serà al Festival internacional de Música de Tarragona impartint classes i oferint un recital amb Albert Guinovart

    La soprano tarragonina Marta Mathéu actuarà el proper dia 7 de juliol sota la batuta d’un dels directors més prestigiosos del panorama musical actual, el veneçolà Gustavo Dudamel. Serà en un concert especial, a la plaça de l’Obradoiro de Santiago de Compostela, obert al públic i retransmès per internet en directe a tot el món. L’obra escollida per a l’ocasió és la Novena Simfonia de Beethoven, un dels grans monuments de la història de la música. Dudamel dirigirà en aquesta ocasió l’Orquestra Simfònica de Galícia i l’Orfeón Donostiarra.
    En els dies immediatament anteriors a l’actuació, del 2 al 5 de juliol, Marta Mathéu serà a Tarragona impartint classes en el Festival Internacional de Música, i oferirà un recital acompanyada pel pianista Albert Guinovart.

    Nascuda a Tarragona, Marta Mathéu té una sòlida formació musical com a pianista, organista i cantant, el que li permet abordar habitualment i amb naturalitat les principals obres i rols de l’òpera, l’oratori i el lied, així com alternar el repertori de música antiga amb el repertori clàssic, romàntic, del segle XX i contemporani. Va ser guanyadora del Concurs Francesc Viñas el 2008, amb el Premi del Públic i el Premi al millor intèrpret de Mozart, entre d’altres. També ha obtingut el premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, i els premis dels concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé. L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i tasca d’ambaixadora de la ciutat. Actualment és membre del Senat de Tarragona.

    Gustavo Dudamel, per la seva banda, és un dels directors més mediàtics de l’actualitat. Format a Veneçuela, dirigeix l’Orquestra Simón Bolívar, formació amb la qual ha triomfat arreu del món. Recentment, ha dirigit -a només 35 anys- per primer cop el Concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena i ha actuat amb la seva orquestra al Palau de la Música oferint la integral de les Simfonies de Beethoven. El 2009 va ser nomenat director musical i artístic de la Filharmònica de Los Angeles.