La sisena edició del dinar solidari “DiNadal” es farà el dissabte 1

  Enguany, per primera vegada el «DinaReus» es farà al Centre Cívic Ponent, en lloc de fer-se a La Palma, l’espai que ha acollit aquesta iniciativa solidària des del seu inici, ara fa sis anys, i que en l’actualitat està en obres.

  Així doncs, el dissabte 1 de desembre, a partir de les 13.30 h, es portarà a terme al Centre Cívic Ponent, ubicat al número 106 de l’avinguda dels Països Catalans, la sisena edició del dinar solidari “DiNadal”, organitzat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. Una iniciativa solidària que recapta fons per a les entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió i que, per aquest motiu, té el suport de la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Ajuntament de Reus, i de diferents empreses i particulars de la ciutat.

  El president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene, explica en què consisteix aquest menjar de Nadal solidari: «volem que tingui similituds amb el funcionament d’un menjador social, per tal de conscienciar a les persones participants de la realitat que viuen les persones que tenen la necessitat de recórrer a aquest servei». Per aquest motiu, el “DiNadal” presenta un parament de taula i un funcionament austers. Enguany se servirà un plat d’arròs amb tomàquet i dues mandarines com a menú.

  La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora l’aspecte solidari d’aquest acte: «El Nadal són unes festes que, tradicionalment, ens ajuden a tota la societat a prendre consciència de la situació de pobresa que viuen moltes persones durant tot l’any. Una empatia cap a les persones que pateixen situacions de vulnerabilitat que hauríem de mantenir cada dia».

  Aportacions solidàries
  Les vies de participació en el “DiNadal” són diverses. Es pot adquirir el tiquet i assistir al dinar (10 euros per a les persones adultes i 5 euros per als infants) i també col·laborar fent una aportació de fila zero. Els tiquets es poden adquirir a les dependències de Càritas Interparroquial de Reus (carrer de la Concepció, 11), a les diferents associacions de Setmana Santa, a les parròquies de la ciutat i als establiments col·laboradors. A més, en acabar el dinar se sortejaran diferents productes i serveis aportats per aquests establiments, que també serviran per recaptar fons. L’import recollit e s destinarà íntegre a la Societat de Sant Vicenç de Paül–Conferència de Reus i a Càritas Interparroquial de Reus.