La Setmana Santa de Móra d’Ebre, a l’Inventari Cultural de les Terres de l’Ebre

    La Setmana Santa de Móra d’Ebre ha estat inclosa a l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre per part de l’IPCITE

    L’any 2016 un tècnic de l’IPCITE va assistir a tots els actes religiosos i tradicionals i va elaborar un informe positiu que, finalment, ha servit perquè aquest 2017 s’inclogui a l’Inventari.

    Els elements destacats per part de l’IPCITE de la Setmana Santa morenca inclouen tant la recuperació d’elements tradicionals, com l’impuls d’introducció de nous elements. Aquest reconeixement per part de l’IPCITE culmina la feina de recuperació iniciada a l’inici de la dècada de 1980 per part de l’Associació Organitzadora de les Processos de Setmana Santa de Móra d’Ebre, que ja va tenir un primer reconeixement amb la declaració del Viacrucis de Divendres Santa com Acte d’Interès Comarcal l’any 2007 pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

    L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha manifestat “una gran satisfacció que la feina i l’empenta d’un grup de morencs i morenques s’hagi vist finalment reconeguda“.