La ruta “Amposta Urbana” combina esport i cultura

    Un recorregut amb bicicleta centrat en l’època de la festa del mercat d’Amposta

    Una quarantena de persones han participat aquest dissabte, 12 de maig, en la ruta “Amposta Urbana”, una de les bicicletades populars d’aquest mes.

    En aquesta excursió en concret, s’ha aportat la part de l’esport i també la de cultura, ja que durant el recorregut de 3 quilòmetres i mig amb bicicleta s’han visitat diferents indrets de la ciutat, centrats sobretot en el segle XIX i XX, a excepció de la zona del castell.” El que trobo interessant és que veus diverses coses, un tast de cada i et quedes una mica en una idea general del que és Amposta, a més, com que la setmana que ve és la festa del mercat, ja van una mica contextualitzats”, explica, Sabina Colomé, la guia de la ruta Amposta Urbana.

    Alguns dels llocs que s’han visitat han estat el canal de la dreta de l’Ebre, el Museu, el Mercat, el Castell, el Pont Penjant i la Plaça de l’Aube. Aquesta iniciativa d’organitzar bicicletades populars fa desenes d’anys que se fa a Amposta. L’excursió l’ha organitzat l’oficina de turisme i el Museu de les Terres de l’Ebre que ha anat col·laborant any rere any. La unitat ciclista de la policia local i protecció civil han acompanyat als participants durant el recorregut.