La Regidoria de Sostenibilitat millora una de les passeres de fusta dels Muntanyans

    La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha dut a terme recentment la millora d’una passera de fusta de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans dins del projecte de recuperació paisatgística dels Muntanyans, subvencionat per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquesta actuació ha tingut un cost de 22.000 €.

    Concretament, la passera de fusta que s’ha millorat es troba perpendicular a la línia de costa, a l’alçada del càmping Relax-Sol. S’han fet treballs de subministrament i instal·lació de 135 metres lineals de noves travesses de fusta tractada a l’Espai d’Interès Natural (EIN) dels Muntanyans i reforç de l’estructura existent d’ancoratge. Cal recordar que les passeres entre càmpings i platja que travessen l’espai natural van ser de les primeres infraestructures per canalitzar les persones que es van instal·lar en l’espai natural.

    Altres actuacions que es duen a terme en aquests moments, dins del projecte de recuperació paisatgística dels Muntanyans són els treballs per augmentar la protecció dels hàbitats dunars i les zones de nidificació i cria del corriol camanegre (amb tancaments dunars de pals i cordes), l’extracció d’espècies invasores i el seguiment i gestió de la població nidificant de corriol camanegre.