La Policia Municipal de Girona convoca cinc places per a agents d’altres cossos

  D'aquesta manera el cos cobreix algunes baixes de llarga durada i places d'efectius que han marxat temporalment

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Policia Municipal de Girona ha convocat cinc places per a agents d’altres cossos policials que vulguin anar-hi temporalment en comissió de servei. D’aquesta manera, el cos podrà cobrir algunes baixes de llarga durada i també forats que han deixat agents que també han marxat a servir a d’altres policies locals de manera temporal. Les places seran per a un mínim de sis mesos i es podran prorrogar fins als dos anys. El cap de la Policia Local de Girona, l’inspector Joan Jou, ha explicat que d’aquesta manera poden optimitzar la plantilla i no perdre efectius.
  Actualment, el cos té 137 agents i està esperant la incorporació al juny de tres nous policies que s’estan formant a l’escola. A més, l’Ajuntament de Girona va aprovar en el darrer ple municipal la creació de tres noves places aquest 2017 que vindrien a corregir la manca d’efectius que ha denunciat en diverses ocasions el cap del cos.
  La Policia Municipal de Girona ha convocat cinc places destinades a agents que hi vulguin prestar servei temporalment. És el que es coneix com comissió de servei. En aquest cas, l’oferta està adreçada a agents de policies locals o dels Mossos d’Esquadra que tinguin plaça fixa i que, per a un període entre sis mesos i dos anys, tinguin interès en treballar a Girona.

  El cap del cos, l’inspector Joan Jou, diu que d’aquesta manera poden omplir alguns forats que els queden a la plantilla de persones que o bé tenen baixes de llarga durada o bé també han marxat en comissió de servei a d’altres policies. De fet, ara hi ha tres agents que són fora treballant (a Vic, l’Escala i Salt).

  És la primera vegada que la Policia Municipal de Girona convoca obertament i fa pública una oferta tan àmplia de places en comissió de servei. Jou ha denunciat en diverses ocasions que Girona pateix una falta d’efectius policials. Una mesura que, des de l’ajuntament, intenten resoldre.

  Voluntat per ampliar la plantilla de la Policia Municipal
  Actualment, el cos està format per 137 agents i al juny s’incorporaran tres efectius més que estan acabant la formació a l’escola de policia. En el darrer ple, el consistori va aprovar la creació de tres places noves per a aquest 2017, ara que s’han alçat algunes de les restriccions legals i es poden crear nous llocs de treball a l’administració.

  La voluntat del govern municipal és tenir a punt les bases tant aviat com sigui possible per tal que els agents que guanyin la plaça puguin anar a l’acadèmia de la policia al setembre. La intenció és mantenir la iniciativa en els propers tres anys i arribar al final del mandat –l’any 2019- amb nou places noves (tres per any).