La Policia Local de Torredembarra deté un individu per la sostracció de gasoil dels autobusos urbans

    La Policia Local de Torredembarra va detenir ahir, 27 de maig, a les 21 h, un individu com a presumpte autor de la sostracció de gasoil dels autocars urbans de Torredembarra. El detingut és extreballador de l’empresa que realitza el transport urbà del municipi, el qual era coneixedor plenament del funcionament de l’empresa i, presumptament s’ha estat aprofitant durant mesos de la sostracció de combustible.

    El “modus operandi” del detingut consistia en accedir a l’interior de la nau on es guardaven els autocars (ja que havia fet còpies de les claus de la nau abans de ser acomiadat) un cop els xofers els deixaven estacionats fins al dia següent i aleshores manipulava els dipòsits. Cada cop que robava combustible retirava no més de 25 litres de cada vehicle per tal que l’agulla no detectés una baixada. La quantitat de litres sostrets podria superar els 2.000, tot i que aquesta xifra encara no és definitiva.

    La investigació es va iniciar uns dies enrere, quan l’empresa de transport va comunicar que notava un augment del consum dels vehicles, no obstant, sense poder apreciar cap manipulació ni de la nau ni dels autocars.

    Per part d’agents de la Policia Local, es van iniciar un seguit de gestions en diversos dies per determinar la veracitat dels fets denunciats. Entre altres, es va fer un seguiment dels autocars just abans de finalitzar el torn de treball, passant per la benzinera i acabant en l’accés a la nau, i també durant l’inici de la jornada laboral.

    Tot just ahir, mentre realitzaven vigilància discreta per les immediacions de la nau, els agents van observar com un vehicle estacionava a l’exterior; accedia obrint la porta de la nau amb claus i sortia amb dues garrafes plenes de combustible. La Policia Local va establir un dispositiu especial per encerclar el polígon amb unitats logotipades i no logotipades, que finalment, va donar els seus fruits amb la detenció i posada a disposició judicial.