La Policia Local de Torredembarra commemorarà els 25 anys d’Educació Viària

  Ho commemorarà a les escoles de Torredembarra amb un seguit d’activitats que es duran a terme del 22 al 27 de maig

  La Policia Local commemora els 25 anys d’Educació Viària a les escoles de Torredembarra amb un seguit d’activitats que es duran a terme del 22 al 27 de maig i que tindran com a protagonistes els escolars del municipi i també els projectes de futur com la presentació del projecte de parc d’educació viària.

  Les activitats programades són les següents:

  Del 22 al 27 de maig, al Pati del Castell: Exposició de cartells relacionats amb l’educació viària, creats per alumnes dels centres escolars de Torredembarra. Hi han pres part un total de 116 alumnes. El cartell guanyador serà emprat per anunciar l’educació viària durant el curs escolar 2017-2018. Les tres escoles participants rebran cadascuna un obsequi en material escolar per valor de 150 €. El guanyador es donarà a conèixer durant l’acte de cloenda del 27 de maig. Un total de 219 alumnes també han pres part en la celebració dels 25 anys redactant rodolins, una selecció dels quals seran emesos com a falques per l’emissora municipal de ràdio Ona la Torre.

  24 i 25 de maig, a l’aparcament del carrer dels Filadors: Parc mòbil d’educació viària, facilitat pel Servei Català de Trànsit i simulador de conducció facilitat per la casa Honda. Activitats interactives a càrrec del monitor d’educació viària de la Policia Local de Torredembarra. Horari: de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h.

  25 de maig, a l’aparcament del carrer dels Filadors: Exposició de vehicles d’emergències i altres relacionats amb educació viària. Vehicles de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Servei d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil. Presència unitat canina de rescat K9 de Creixell. Horari: de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h.

  25 de maig, a les 10 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament: Jornada “Trajectòria de la tasca desenvolupada pels monitors d’educació viària al llarg dels últims anys”. Hi prendran part monitors d’educació viària de policies locals, mossos d’esquadra i altres persones implicades en aquesta tasca.

  27 de maig, a les 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament: Acte institucional de cloenda, presidit per l’Hble. Sr. Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Durant aquest acte es durà a terme la presentació del projecte de parc d’educació viària de Torredembarra.

  Col·laboradors: Servei Català de Trànsit, Mossos d’Esquadra, Bombers Generalitat de Catalunya, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Forces i cossos de seguretat, Unitat canina rescat K-9 de Creixell, HONDA.

  L’educació viària va entrar per primera vegada a les escoles del municipi el curs 1991-1992 de la mà de la Policia Local de Torredembarra i any rere any es van anar ampliant els alumnes als quals anava dirigida. En aquests 25 anys, han estat més de 35.000 els alumnes que han rebut classes i xerrades relacionades amb aquest àmbit el comportament cívic.