La Policia Local de Blanes incorpora 10 nous agents

  Han aprovat el Curs de Formació Bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i un any de pràctiques, i cobreixen les jubilacions que hi ha hagut al cos policial

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el migdia d’aquest passat dilluns l’acte de presa de possessió de 10 nous agents de la Policia Local de Blanes que, amb data d’1 d’agost, han passat a formar part de la plantilla. Ha estat la primera vegada que aquest acte –senzill, però carregat de transcendència- s’ha acollit a la Sala de Plens, pel nombre d’agents que hi participaven, i per les mesures COVID que cal complir.

  L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de l’inspector en cap i el sots-cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia i Javier Jarillo respectivament, així com pel cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy. Els 10 nous agents són vuit homes i dues dones, que han passat a cobrir les baixes per jubilació de diversos membres del cos policial, assolint des d’ara la plaça en propietat.

  Són fruit d’un intens procés de selecció que es va iniciar al 2019, a través de diverses proves d’oposició de lliure accés per proveir les places vacants. Una d’elles ha estat aprovar el Curs de Formació Bàsica realitzat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l’Escola de Policia on reben els mateixos coneixements que els integrants dels Mossos d’Esquadra. Tots dos cossos són, en definitiva, els que integren la Policia de Catalunya, que han d’actuar necessàriament coordinats.

  Posteriorment, les 10 persones que s’han incorporat a la Policia Local de Blanes han superat satisfactòriament un període de pràctiques de 12 mesos, que justament es van iniciar l’1 d’agost de l’any passat i ha finalitzat aquest passat 31 de juliol. L’acte es va encetar amb la part més administrativa de la presa de possessió, amb la signatura de les i els agents, que van rubricar l’alcalde i la Secretària Accidental de l’Ajuntament de Blanes.

  ‘Una policia de proximitat, al costat del ciutadà’

  Tot seguit va venir la part més intensa i emotiva, quan l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes es va adreçar als homes i dones que han passat a formar part de la plantilla, després que durant el darrer any ja han compartit la feina, com agents en pràctiques, amb la resta de companys i companyes del cos. Joan Garcia els va recordar que l’essència de la Policia Local de Blanes és ser una policia de proximitat, estar al costat del ciutadà.

  El màxim comandament del cos policial va recordar-los que la seva feina consisteix en donar resposta als problemes que es troben al carrer, a les inquietuds en matèria de seguretat que els planteja la ciutadania. L’inspector en cap també va destacar que, per aconseguir fer ben feta la seva feina, es tracta sobretot de tenir la màxima empatia amb les persones que s’adrecen a un o una policia, és a dir: saber-se posar en la pell de qui està demanant ajuda o recolzament.

  En el mateix sentit es va expressar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va remarcar la importància de la seva tasca al peu del carrer, en primera línia, donant un servei de qualitat, respecte i bon fer. També els va demanar que tinguessin la màxima confiança i respecte absolut pels seus caps, que els ajudaran amb la seva expertesa a poder superar situacions que, necessàriament, també arribaran a ser molt dures i difícils d’assumir.

  Finalment, l’acte es va tancar d’una manera més distesa, amb les felicitacions que van rebre els 10 nous i noves agents que han passat a formar part de la plantilla de la Policia Local de Blanes. Primer per part de l’inspector en cap i amb els seus companys i companyes, i després dels familiars que els van estar acompanyant a la Sala de Plens –novament limitada a un determinat nombre de participants per les mesures COVID- i una fotografia de família per recordar.