La Pobla ultima els detalls de la 28a Paella Popular

  Més de 1.500 persones compartiran aquesta tradicional celebració que, enguany, comptarà amb 60 colles participants

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El primer dissabte de setembre ja s’apropa i, amb ell, ho farà també una nova edició de la Paella popular de La Pobla de Mafumet. En la seva 28a edició, la festa popular més consolidada, arrelada i multitudinària del municipi pobletà tornarà a reunir més de 1.500 participants a la zona de les moreres, on les 60 colles inscrites prepararan les seves paelles; i a la zona de carpes habilitada a l’avinguda Mina de Madró, epicentre de la Paella popular.

  En aquest espai sota cobert, a més del propi àpat, és on s’hi concentrarà la majoria de l’activitat lúdica i d’animació: des de l’habitual animació itinerant de música i humor; fins al karaoke, passant pel photocall, concert en directe i altres propostes que serveixen per completar una festivitat única i de la qual, any rere any, en gaudeixen famílies senceres, grups d’amics i, en general, gent disposada a gaudir d’una celebració única, que comença a primera hora del matí i que s’allarga fins ben entrada la nit.

  Com és habitual, l’Ajuntament assignarà a cada colla un espai concret per a la preparació de la seva paella i, a més, facilitarà a tots els grups prèviament inscrits tots els elements necessaris per preparar una exquisida paella: des de l’arròs fins a les gambes, galeres, crancs, cloïsses, sèpia, pollastre i costelles que donaran gust i categoria a les paelles, fins als fregalls per retornar les paelles netes a l’organització un cop acabi la festa. I tot això, passant per un ampli ventall d’ingredients que engloben també les postres i el tradicional cava especial de la Paella popular de La Pobla. Un ampli assortit de productes que permeten als pobletans degustar un plat típic amb el seu toc personal, ja que els membres de cada colla poden aportar-hi els ingredients addicionals que considerin oportuns.

  Recta final de les festes d’estiu

  La 28a Paella Popular s’emmarca en el programa d’actes de les Festes d’Estiu, que dissabte passat van oferir als pobletans -i especialment als joves del municipi- una nova edició de la Festa final d’estiu. Aquesta, celebrada a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, va incloure el Festival Humor Amarillo, amb una divertida i refrescant gimcana que va ser especialment gaudida pels joves pobletans.

  Per acabar, les Festes d’Estiu també mantindran la tradició al voltant de la Diada de Catalunya: la nit del 10 de setembre, arribarà a La Pobla la tradicional vetllada nocturna d’havaneres i rom cremat, en una sessió amenitzada musicalment pel grup cubà Havàname.

  L’endemà, 11 de setembre, La Pobla celebrarà la Diada amb un vermut musical amenitzat per Ruc’n’Roll, formació que reviu els grans èxits del rock català.

  La programació completa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet està disponible a la
  pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.