La Pobla dóna la benvinguda al seu programa cultural dels Jocs Mediterranis

  Dissabte obrirà el cicle de concerts d’orgue “Mediterrani, terra de cultura”

  El proper dissabte, 26 de maig, La Pobla de Mafumet donarà el tret de sortida als actes que tindran lloc al municipi i que s’emmarquen en el programa cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Ho farà a l’església parroquial de Sant Joan Baptista amb un concert d’orgue. En concret, el primer d’un cicle de tres sessions que tindrà com a altres dates el 7 de juliol i el 6 d’octubre. En totes tres cites, el denominador és comú: l’orgue de La Pobla sonarà a mans de reputats organistes, arribats de diferents punts del litoral mediterrani.

  Aquest cicle de concerts té per títol “Mediterrani, terra de cultura” i pretén oferir al públic peces d’autors mediterranis. En aquest primer concert, que tindrà lloc a les 19 hores, s’hi podrà assaborir composicions de Obres de: G. Muffat, J.N. Geoffroy, A. de Cabezón, D. Buxtehude, C. Debussy i A.Guilmant, que sonaran gràcies al virtuosisme a l’orgue de Jean-Pierre Baston, organista titular de la Catedral de Perpinyà i professor d’orgue del Conservatori de Perpinyà.

  El cicle “Mediterrani, terra de cultura” prosseguirà amb les actuacions de Tomeu Manresa, organista titular de la Parròquia de Sant Creu de Palma de Mallorca, el 7 de juliol, i de Joxe Benantzi Bilbao, professor d’orgue del Conservatori “Guitarrista José Tomás” d’Alacant, el 6 d’octubre.

  Des de la seva estrena el novembre de 2011, l’orgue de l’església parroquial de La Pobla de Mafumet ha acollit diversos cicles de concerts, organitzats per l’entitat local Amics de l’Orgue. Entre els seus objectius té el de seguir impulsant aquest cicle de concerts i la cultura musical de l’orgue, que ara dona la benvinguda al cicle “Mediterrani, terra de cultura”.

  Dijous, cita amb la història
  D’altra banda, les propostes culturals de La Pobla per a aquesta setmana també inclouen la celebració d’un acte doble vinculat a la història de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre. En concret, aquest proper dijous a les 18.30 hores, el Casal Cultural obrirà les seves portes per acollir la conferència titulada “La batalla de l’Ebre: el final de les esperances republicanes”, a càrrec del Dr. Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història Contemporània de la URV.
  Aquesta conferència tindrà continuïtat dissabte, de 9 a 17 h, amb la sortida guiada pels espais de la batalla de l’Ebre, a la Terra Alta. Aquesta excursió ja ha completat les places disponibles.