La Pobla celebra el Dia internacional de la Dona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els habitants de La Pobla de Mafumet van reunir-se ahir diumenge al migdia per celebrar el Dia internacional de la Dona. Ho van fer amb un aperitiu popular a la plaça de la Pagesia, en un acte amenitzat musicalment pel trio femení Les Xiclettes i que també va comptar amb la lectura del Manifest de la Dona. Aquest va ser pronunciat per Estefania Serrano, tinent d’alcalde primera de La Pobla, i per Bàrbara Francesch, regidora municipal de Polítiques d’Igualtat.

  Amb dues van estar acompanyades a l’escenari per un grup de nens i nenes, davant l’atenta mirada del nombrós públic assistent que va donar-se cita en aquest acte. Els participants van tenir l’oportunitat, amb els seus telèfons mòbils, de seguir participant del concurs d’Instagram de les Jornades de la Igualtat. Aquest està obert a la participació de tots els habitants de La Pobla.

  Prendre part d’aquest concurs és molt senzill, només cal fotografiar algun dels actes de les
  Jornades, pujar la foto a un perfil públic d’Instagram, amb l’etiqueta #alapoblaigualtat i etiquetar també l’Ajuntament, @ajuntamentdelapobla. Optaran al premi totes les fotos que compleixin aquests requisits i que siguin publicades fins al 30 de març. La foto que obtingui més likes guanyarà una càmera GoPro.

  Aquesta setmana, tallers i teatre
  La programació de les Jornades de la Igualtat prosseguirà fins al 28 de març, quan arribarà al seu final amb la celebració del Sopar de dones. Aquest és l’únic acte de les Jornades destinat exclusivament a les dones, que poden formalitzar la seva inscripció fins la 20 de març, a l’Ajuntament, en dies feiners de 10 a 14h. El preu d’entrada és de 20 euros per a les dones empadronades a La Pobla, i de 35 euros per a les no empadronades.

  Fins arribar la sopar, les dones i els homes de La Pobla tenen l’oportunitat de gaudir amb l’ampli ventall de propostes lúdiques, culturals i esportives que configuren el programa d’actes de les Jornades de la Igualtat. Les iniciatives més immediates que tindran lloc seran el Taller de ioga, que l’Associació de Dones oferirà demà dimarts a les persones prèviament inscrites; la masterclass de flamenc, a càrrec de l’Associació Familiar Més 30 i que tindrà lloc dijous al vespre, al Casal Cultural; el Taller “No és no”, especialment recomanat per a adolescents. Aquesta sessió, a càrrec de Marta Garcia, tindrà lloc divendres, a les 19 h, a la tercera planta del Casal Cultural.

  Finalment i per completar aquesta segona setmana d’activitats de les Jornades de la Igualtat, els habitants de La Pobla estan convidats a gaudir de l’obra “Perafort Cabaret”, amb Toca… teatre de Perafort.

  Aquest espectacle, gratuït i recomanat per a persones majors de 14 anys, presenta la història d’unes dones que expliquen la seva trista i avorrida vida anterior i el perquè la van deixar enrere per viure en aquest vell cabaret, un lloc on han trobat la felicitat.

  El programa complet de les Jornades de la Igualtat ja està disponible a l’app femPobla, a la
  pàgina web municipal i als canals de La Pobla a les xarxes socials.