La pedrera medieval de Tamarit, plena de grafittis i deixalles

  El Partit Demòcrata de Tarragona denuncia el deplorable estat de la pedrera medieval que és part del patrimoni tarragoní

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha exigit aquest dimecres a l’equip de govern (PSC-PP) que dignifiqui la pedrera medieval de Tamarit. “És inadmissible la desídia que desprèn aquest espai patrimonial”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que el patrimoni històric “mereix el màxim respecte i dignitat”.

  Es tracta d’una antiga pedrera de l’època medieval ubicada prop de les restes d’estructures pertanyents a l’antic poble de Tamarit i que va servir tant per la construcció del poblat com de les estructures i edificis que s’integren dins del Castell de Tamarit.

  “L’estat de la pedrera és deplorable, està plena de graffitis i deixalles”, ha assegurat el portaveu del Partit Demòcrata, que ha assenyalat que “fa molts mesos que es poden veure les mateixes pintades”. “Són actes incívics davant dels quals sabem que és difícil enxampar els autors in fraganti, però és incomprensible que el monument no s’hagi netejat i perduri en un estat d’absoluta deixadesa”, ha manifestat Abelló.

  “Cal intensificar les actuacions per tal d’evitar l’actual menyspreu i falta de respecte a la història, al patrimoni de la nostra ciutat”, ha manifestat el portaveu del Partit Demòcrata.

  Una volta del Circ Romà, continua abandonada en un abocador il·legal
  D’altra banda, Abelló ha denunciat que una de les voltes del Circ Romà continua formant part d’un abocador il·legal en un solar abandonat al carrer Trinquet Vell. “Des del Grup Municipal del Partit Demòcrata ho vàrem denunciar fa gairebé un any”, ha recordat Abelló, que assegura no entendre “l’immobilisme de l’equip de govern”.

  Es tracta d’un solar privat que fa anys que està abandonat i que acumula tot tipus de deixalles. “És incomprensible que part del patrimoni històric de la nostra ciutat, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, es trobi en aquest estat d’absoluta deixadesa”, ha lamentat Abelló, que ha tornar a sol·licitar a l’equip de govern que faci complir l’ordenança i recuperi i conservi aquesta part del Circ Romà.