La PAH recupera el primer edifici sencer a Lleida, propietat del banc

    Són dotze habitatge buits al barri de Balàfia que la plataforma destinarà a famílies desnonades i persones que viuen al carrer

    La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha recuperat aquest dimecres un edifici sencer al barri de Balàfia de Lleida. Tot i que a l’estat espanyol, la plataforma ja ha recuperat més d’una cinquantena d’edificis, aquest és el primer que es recupera a la ciutat de Lleida. Segons la PAH, fa quinze anys que els dotze pisos de l’edifici estan buits i el bloc és propietat de la Sareb, coneguda com a banc dolent. Una de les portaveus de la PAH, Cristina Rubio, ha explicat que vuit dels dotze habitatges d’aquest bloc ja estan plens. Els han destinat a famílies amb fills que havien estat o estaven a punt de ser desnonades i un d’ells a una persona sola d’edat avançada que vivia al carrer.
    Els altres quatre estaran ocupats en uns dies ja que, tal com assegura la plataforma, són moltes les famílies que necessiten una llar, i les administracions no els donen cap solució.