La Paeria obre la convocatòria de la 9a edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida

  El pilot de MotoGP Marc Márquez ha estat l’últim guanyador del premi

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Lleida ha obert el termini de presentació de candidatures per a la novena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida 2017, que reconeix la trajectòria professional de persones, entitats, empreses o institucions que han contribuït a la promoció i projecció exterior de la ciutat de Lleida, ja sigui a través de treballs d’àmbit científic, econòmic, social, cultural o altres activitats que hagin impulsat el seu ressò internacional. Cal recordar que l’últim guanyador del premi ha estat el pilot de MotoGP Marc Márquez que va recollir el guardó el passat 20 de febrer al Saló de Sessions de la Paeria de mans de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

  El jurat que s’encarregarà d’escollir el guardonat d’aquesta nova edició del premi el presidirà la periodista i excorresponsal de TVE a la Xina, Rosa Maria Calaf, acompanyada d’altres personalitats de reconegut prestigi, a més de l’últim guanyador del premi, el pilot de MotoGP, Marc Màrquez.

  La presentació de les candidatures es podran presentar fins al 15 de maig i les podran dur a cap els mateixos candidats, entitats o bé terceres persones. Les propostes es podran facilitar a través de tres canals: de manera presencial a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Paeria, per correu postal a la mateixa oficina de l’Ajuntament de Lleida o mitjançant la Seu electrònica del web de la Paeria.

  El guardó del Premi consisteix en una reproducció en bronze de l’anomenat “Bronze d’Ascoli”, document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana. Aquest ésel document conegut més antic on apareix el nom en llatí de la ciutat de Lleida. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del territori ponentí amb l’exterior.

  El Premi Internacional Ciutat de Lleida es va crear l’any 2009. Des de llavors i fins ara han rebut aquest reconeixement el cardiòleg i professor emèrit de cirurgia cardiovascular i toràcica al Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (EUA), Dr. Roc Pifarré Florejachs (2009), la Universitat de Lleida (2010), el dissenyador lleidatà Custo Dalmau (2011), l’oftalmòleg Dr. Ferreruela (2012), l’empresa Lleida.net (2013), l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (2014), el pianista i director d’orquestra lleidatà Néstor Bayona (2015) i el darrer, al 2016, el pilot Marc Márquez.