La Paeria i la Diputació reclamen que l’AVLO pari a Lleida

  Front comú entre institucions i organitzacions per exigir que Renfe rectifiqui i l'Avlo faci parada a Lleida

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Nou tren "Low Cost" Avlo. Foto: Ministeri de Foment

  La Paeria de Lleida, la Diputació, la FAV i els partits polítics demanen que Lleida tingui parada en el trajecte de l’Avlo, el nou tren d’alta velocitat econòmic de Renfe.

  L’Avlo recorrerà el trajecte que unirà Madrid amb Barcelona, però, de moment, no té previst fer parada a Lleida. Les organitzacions, entitats i institucions reclamen a Renfe que sí que pari a Lleida, de fet, Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha enviat una carta al president de la Renfe, Isaías Táboas, per reclamar que el nou tren tingui parada a Lleida a partir del proper mes d’abril, quan entrarà en funcionament el tren, argumentant el gran nombre de desplaçaments que es produeixen entre Lleida i Barcelona i garantir desplaçaments sostenibles.

  Joan Talarn, president de la Diputació, va afirmar ahir en el marc de la Fira Fitur a Madrid, que “per accedir a una certificació Biosphere que sigui garant d’un turisme sostenible, amb responsabilitat social i diversitat cultural, hem de tenir els trens per als turistes”.

  A més a més, el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà va renovar ahir també a la Fitur un conveni amb el director general de Renfe Viatgers, Ramon Azuara, per promocionar la ciutat de Lleida com a destinació turística i congressual.

  Tuit de l’alcalde de Lleida ahir al vespre: