La Paeria es vesteix de blau i verd per conscienciar sobre les neurofibromatosis

La campanya mundial Shine a Light on NF consisteix a il·luminar edificis i monuments de pobles i ciutats per tal de fer visibles aquestes malalties genètiques anomenades poc freqüents o rares

Imatge cedida

La façana de la Paeria va lluir ahir a la nit els colors blau i verd amb motiu del Dia Mundial per la Conscienciació sobre les neurofibromatosis. La campanya Shine a Light on NF, és un acte d’àmbit mundial que consisteix en il·luminar edificis i monuments de pobles i ciutats per tal de fer visibles aquestes malalties.

Les Neurofibromatosis són malalties genètiques minoritàries que afecten una de cada 3.000 persones la Neurofibromatosi 1 (NF1) i a una de cada 40.000 persones la Neurofibromatosi 2 (NF2).

Aquesta campanya es va iniciar ja fa anys a EE.UU. impulsada pel Children’s Tumor Foundation i des de fa uns anys a diferents països europeus, gràcies a les associacions de cada país.

Aquest any, l’associació catalana de les NF (ACNEFI) ha volgut que hi hagi presència catalana en el Shine a Light on NF, i participen de l’encesa amb llums blaves i/o verdes el Teatre Nacional de Catalunya, el teatre El Molino a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona amb l’encesa de llums de les fonts bessones de plaça de Catalunya, les de l’eix Maria Cristina i la font del Passeig de Gràcia, la font Diana i la font de Rambla de Catalunya, el pont de Manlleu, el pont Anoia de Martorell, la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, el Gaudí Centre a Reus, la font del Serrallo a Tarragona, i l’Ajuntament de Sant Celoni, entre altres.