Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Paeria engega la campanya “Més bon tracte” per promoure un oci nocturn igualitari i lliure de sexisme

Avatar photo

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, fa una crida a no donar “ni un pas enrere” en temes de violència de gènere i a fomentar la tolerància zero davant situacions de discriminació o violència

L’Ajuntament de Lleida presenta la nova campanya “Més bon tracte” amb l’objectiu de sensibilitzar la societat per tal de prevenir situacions de discriminació i de violència de gènere, promoure la tolerància zero davant l’assetjament i apoderar les persones víctimes d’agressions sexistes. Com a novetat respecte anteriors campanyes, s’instal·larà un Punt Lila a la zona de concerts, a la plaça del Dipòsit, on membres de NitsQ informaran sobre prevenció d’agressions sexistes i repartiran polseres “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes” i xapes amb el missatge “Més bon tracte”.

 L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, posa en valor la voluntat d’avançar amb un oci igualitari i lliure de sexisme amb la nova campanya “Més bon tracte”. En aquest sentit, fa una crida a no donar “ni un pas enrere” en aquesta qüestió i “respectar-nos els uns als altres en el món laboral, personal, de gènere, al ‘no’ d’una persona i a la qualitat d’un ciutat que avança a favor de la igualtat”. “Seguirem endavant amb aquestes accions de divulgació i donant suport a les víctimes d’actituds sexistes”, diu Larrosa. Altrament, el paer en cap ha aprofitat per agrair la implicació dels col·lectius, empreses i persones en la defensa de la igualtat, sense les quals “aquesta campanya no hagués estat possible”.

D’altra banda, el tinent d’alcalde i regidor de Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, explica que des del Departament de Promoció de la Salut compten amb dues línies principals d’actuació. La primera consisteix en eradicar les actituds intolerants dintre la societat, tenint en compte que “una de cada tres noies de la nostra ciutat s’ha sentit alguna vegada assetjada”. “Hem de rebutjar aquestes conductes, les quals sembla que segons en quines condicions la societat encara accepta”, apunta el regidor. La segona línia d’actuació contempla la formació de joves per tal que “aprenguin a qüestionar-ho tot, i per fer-ho necessiten eines que els permeti conèixer tota la informació possible per arribar a qüestionar-ho”. En aquest sentit, considera vital “promoure la tolerància i el respecte entre els joves, sobretot en situacions d’oci nocturn”, quan, diu, sembla que socialment canviï el barem d’aquesta tolerància.

En relació a la nova campanya, Rodamilans explica que en els últims anys l’Àrea de Promoció de la Salut ha treballat sobre 5 eixos, com són el civisme, el consum de substàncies, l’ús del transport públic, la perspectiva de gènere i l’oci inclusiu. Per aquesta raó, enguany s’inclou el bon tracte, “amb el qual volem que totes les persones sapiguem conviure i entendre la diversitat”.

Per la seva part, la regidora de Seguretat Ciutadana i per les Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, afirma que la Paeria segueix treballant per fer front a la prevenció de violències sexistes, una lluita “iniciada fa anys amb la creació de les Nits Q”, el programa engegat per tractar el comportament dels joves en l’àmbit de l’oci nocturn, incidint especialment en la col·laboració i el bon comportament. La responsable de l’Àrea de la Dona lamenta que es segueixin donant episodis de violència masclista i faltes de respecte cap a les dones. “L’any 2017 va haver-hi una gran manifestació a Lleida i a nivell internacional en la qual les dones vam reclamar que un respecte al mateix nivell d’igualtat que els homes, no només amb lleis, sinó amb fets”, apunta Mestres.

Referent a la nova iniciativa “Més bon tracte, la regidora ha remarcat la “excel·lent” tasca preventiva de l’Associació AntiSida Lleida, la qual col·laborarà en el Punt Lila amb dos agents que assessoraran a les dones víctimes d’aquestes actituds sexistes i a tothom qui ho necessiti. Altrament, ha aportat diferents dades sobre la tasca que l’Ajuntament de Lleida va dur a terme al 2017, amb un total de 20 dones acollides, 14 infants atesos i un total de 85 dones víctimes de violència de gènere per teleassistència.

“Lleida, per un festes sense agressions sexistes”

El passat mes de maig, la Paeria va presentar, a través del programa NitsQ de la regidoria de Benestar Social, la campanya de conscienciació “Lleida, per un festes sense agressions sexistes”, mitjançant la qual es van repartir més de 3.000 polseres amb aquest lema i diversos “kits dels plaers”. Aquesta “kit” inclou diferent material, com una targeta del servei de salut jove de l’Ajuntament, una regleta per calcular l’alcoholèmia en funció de gènere i pes, descomptes per tornar a casa en taxi i un preservatiu cedit per l’Associació Antisida de Lleida, així com diferent diferent informació sobre prevenció i reducció de riscos en l’oci nocturn i actes festius amb l’objectiu de sensibilitzar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Suspenen les classes en una escola de Tarragona per un despreniment a la façana

Notícia següent

Els municipis de Jesús, Roquetes i Tortosa s’uneixen per commemorar l’1 d’octubre.

Notícies relacionades