La Paeria de Balaguer presentarà la campanya del comerç local en una diada plena d’activitats

  La iniciativa ha estat organitzada conjuntament per les Associacions de comerciants ACB (Associació de Comerciants de Balaguer) i CBH (Comerç Balaguer Històric) i la Paeria de Balaguer.

  Precisament, per part de la Paeria, la paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné, ha explicat, durant l’acte de presentació que s’ha fet aquest divendres, que la iniciativa forma part del paquet d’accions consensuades amb els comerciants per reactivar aquest sector econòmic i que vol ser una represa de l’activitat amb un caire una mica festiu.

  Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que des de la Paeria s’ha tingut la idea, des del primer moment del tancament de comerços per la pandèmia, de fer un impuls al comerç de proximitat. Per aquest motiu s’han combinat diferents actuacions, que seran de caràcter itinerant amb l’obertura de comerços. En aquest sentit ha posat en valor el comerç de proximitat, recordant que aquest consum genera riquesa a l’entorn i ajuda a mantenir un teixit comercial que és el que ha estat més proper quan per culpa de la pandèmia es van tallar les comunicacions i es va dificultar l’arribada de productes comprats a comerços més llunyans.

  Per part de l’associació de comerciants del Centre Històric, Cristina Bonet ha assenyalat que el comerç va rebre positivament la proposta feta des de la Paeria. Ha dit també que des de l’associació de comerciants del casc antic de Balaguer confien que les activitats que es duran a terme a totes les zones comercials de la ciutat així com la que Òmnium farà a la plaça del Mercadal ajudin a fer una bona diada respectant les mesures de seguretat.

  La iniciativa es durà a terme el dissabte 4 de juliol Balaguer de les 19 h fins a la una de la matinada en el que es preveu que sigui una tarda-nit diferent amb cercaviles i altres actuacions i sorpreses, sempre mantenint les mesures de seguretat. Es demana en aquest sentit portar la mascareta, ja que hi ha llocs i carrers que són estrets.

  A les 19.30 h del mateix 4 de juliol, d’altra banda, tindrà lloc també la presentació d’una nova campanya de dinamització comercial promoguda per la Paeria, com una eina més per ajudar al petit comerç de proximitat. Per tal de donar-la a conèixer es col·locaran diferents punts amb productes de marxandatge de la campanya.