La Paeria de Balaguer ha presentat aquest divendres les activitats programades de les estades d’estiu

  Enguany les estades es faran amb grups més reduïts per les mesures de seguretat de la Covid 19

  La capital de La Noguera oferirà un estiu més una àmplia oferta d’estades per als més petits de la ciutat: arqueologia, esports, activitats artístiques i projectes de voluntariat adaptats al moment actual. Amb les estades, la Paeria de Balaguer vol garantir que durant el període d’estiu els infants de la ciutat tinguin l’oportunitat de participar en activitats d’estiu que es duen a terme des de fa uns anys i adreçades a infants i joves de 3 a 16 anys. A causa d’aquest context d’excepcionalitat, el funcionament de les activitats també serà diferent i estaran adaptades a les noves mesures de seguretat i protocols que marquin les autoritats competents. A la presentació de les estades, que s’ha fet aquest divendres, hi ha participat el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal , a més de tècnics de les diferents àrees. El paer en cap ha dit que les famílies poden estar tranquil·les en portar els nens i nenes a les estades perquè es compliran les mesures de seguretat i ha apuntat, l’esforç per mirar d’acollir el màxim de nens possible, oferint propostes culturals i esportives que entretindran als més petits alhora que també els aportaran coneixements i faran salut.

  PROJECTE JOVA

  Entre les activitats previstes es farà un any més el projecte JOVA. Es tracta d’una activitat adreçada a joves d’entre 12 i 17 anys i es dura a terme des del 13 al 24 de juliol tot i que si hi hagués molta demanda es valoraria fer un segon torn. Aquest any el premi no serà una sortida a Port Aventura sinó que tots els participants rebran uns auriculars sense fil. Les tasques que es faran aquest any consistiran en la restauració de parcs infantils o esportius exteriors de la ciutat.

  COTA ZERO

  Una altra activitat serà el taller Cota Zero que es farà del 29 de juny al 10 de juliol. Com cada any el Museu de la Noguera organitza aquest taller d’arqueologia en què durant dues setmanes d’estiu joves del territori, d’entre 11 i 18 anys, s’inicien al món de l’arqueologia. Des de l’any 2011, l’activitat es realitza al Castell Formós, on els joves participen en l’excavació arqueològica fent, des del treball de camp, fins al rentat i marcatge dels materials. Per poder fer l’activitat amb seguretat, s’establirà un protocol de seguretat, s’augmentaran les mesures d’higiene i es reduirà a la meitat el nombre de participants, que passaran a ser deu.

   TALLERS D’ESTIU

  Pel que fa alls Tallers d’Estiu són un conjunt d’activitats culturals, artístiques i de lleure adaptades al nou context d’emergència sanitària i a les necessitats de les famílies. Les activitats dels Tallers d’Estiu es basaran en l’expressió corporal i artística. Es duran a terme del 29 de juny al 31 de juliol i s’adrecen a infants de 6 a 12 anys. Una de les novetats serà l’activitat Parlem, en què es farà tertúlia i debat amb els infants sobre la situació actual i com els ha afectat emocionalment. Les places són limitades a 30 participants per setmana.

  TECNICAMP

  En l’àmbit esportiu, l’àrea d’Esports modifica i adapta tot el seu programa per la present temporada d’estiu i es concentra tot en una sola activitat, el Tecnicamp que intentarà aglutinar en cada torn diverses activitats esportives, adequades també a les normatives de seguretat establertes.

  Amb la incertesa de saber com es portarà el ritme d’inscripcions i l’acceptació que tindrà entre les famílies, TECNI CAMP donarà cabuda cada setmana a 80 nens/es que vulguin gaudir de les activitats esportives amb diferents modalitats. Cada un dels grups, tindrà un màxim de 20 places, que es redistribuiran en dos subgrups amb tutor fixe i en funció de les edats. Les inscripcions s’iniciaran a partir del dia 15 de juny a la regidoria d’Esports, administració de la piscina coberta i com sempre a la web de l’Ajuntament. El termini de les inscripcions no es tancarà fins a cobrir totes les places.

  Els programes i especificitats de cada activitat es poden consultar al web www.estiu.balaguer.cat