La nova plaça Pablo Neruda de l’Eixample ja està acabada

  El nou conjunt urbà pren el nom únic de l'autor, amb què se satisfà una petició històrica del veïnat del districte de l’Eixample

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Amb el final de les obres d’urbanització de l’antic solar situat al xamfrà entre els carrers d’Aragó i de Lepant, es completa la creació d’una gran plaça pública triangular travessada pel carrer de la Marina. El nou conjunt urbà pren el nom únic de Pablo Neruda, amb què se satisfà una petició històrica del veïnat del districte de l’Eixample.

  L’antic solar del concessionari d’automòbils Mecaplauto s’ha convertit en un espai per a activitats amb zones de pícnic i verd urbà —lliure de rampes i desnivells per facilitar-hi l’accessibilitat i la mobilitat—, que s’integra en els altres espais ja existents. D’aquesta manera, es configura un gran espai obert polivalent de sauló compactat equipat amb bancs i cadires i jocs per a adults, entre altres elements.

  Durant el procés d’urbanització també s’han fet millores a les zones de l’entorn, entre les quals destaca l’ampliació de la vorera del carrer d’Aragó, al costat nord-oest, fins als 12 metres d’amplada. A més, s’hi han instal·lat els serveis bàsics de clavegueram, reg i infraestructures de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), s’han col·locat papereres, nova senyalització, parterres, punts informatius, aparcaments de bicicletes i enllumenat públic.

  El darrer Consell Plenari del Districte, celebrat dimarts, 7 de març, va ratificar la proposta del Districte de l’Eixample, aprovada per la Ponència de Nomenclàtor, de prescindir del nom de l’antiga plaça de la Hispanitat per donar al nou conjunt el nom únic de plaça de Pablo Neruda. Es tracta d’una petició històrica del Districte de l’Eixample i també d’una llarga reivindicació de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família.

  La inauguració d’aquest espai està prevista per al dia 22 d’abril i tindrà lloc durant la celebració de la festa major del barri de la Sagrada Família.