“La memòria de l’arbre”, l’homenatge als morts per coronavirus de Granollers

  El Parc Torras Villà va ser l'escenari d'aquesta actuació amb protagonisme per la cultura local, un dels sectors més castigats per l'aturada de l'activitat provocada per la Covid-19

  Homenatge als morts per coronavius a Granollers.
  El Parc Torras Villà va acollir ahir dimecres un acte de comiat col·lectiu en memòria de les persones que ens han deixat durant la pandèmia de la Covid-19. L’Ajuntament de Granollers va promoure aquest acte acordat per la Junta de Portaveus amb protagonisme per a la paraula, la música i la dansa, sota la direcció escènica de l’actriu Maria Manau, amb textos seleccionats pel poeta i periodista Esteve Plantada i músiques triades per Enric Riera, músic de l’Orquestra de Cambra de Granollers.
  Diferents intèrprets d’edats i procedències diverses lligats a la ciutat van pujar a l’escenari: Veus. Cor Infantil Amics de la Unió, el Quartet de Corda de l’Orquestra de Cambra de Granollers; Joan Vidal, Ferran Basalduch i Nora Baylach; Aisa Diao, Lola Sanchez, Estel Ibars, Jordi Pegenaute i Paula Barranco. Tots ells es van aplegar per crear un acte emotiu, amb el simbolisme de l’arbre ben present, que va incloure un minut de silenci. Així, l’escenari del parc era presidit per una perera silvestre que es plantarà en el mateix Parc Torras Villà, a tocar del Monument a la sardana, com a record per a totes aquelles persones que van morir, ja sigui a causa de la pandèmia o en altres circumstàncies, i que no van poder ser acomiadades a causa de les restriccions motivades per la Covid.
  Al peu d’aquesta perera es col·locarà una placa commemorativa de fusta, acompanyada de la imatge de la secció d’un tronc on es veuen els anells de creixement. Una imatge que ha estat ideada pel dissenyador Miquel Llach que ha volgut expressar que “aquest tall és la foto de la vida de les persones a qui la pandèmia ha segat la vida, com qui talla arbres enmig del bosc. El tall de l’arbre ens ensenya la vida, els anys que ha viscut, les seves cicatrius”.
  Va obrir l’acte memorial el cor Veus que va interpretar la peça Ukuthula. La mateixa formació el va cloure amb el Cant dels Ocells i també es va poder gaudir d’obres de Ruera, Toldrà i Vivaldi. Durant l’acte es van llegir textos d’Esteve Plantada, Pau Gener Galin, Carme Ballús, Pruden Panadès, Albert Forns, Santi Montagud, Walt Whitman i Philippe Dubois.
  Com que l’aforament al parc era limitat, a causa de les mesures sanitàries provocades per la Covid, l’Ajuntament de Granollers va emetre en directe l’acte a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Es pot recuperar en l’enllaç següent:https://youtu.be/mxpGUZ8c8qg(link is external)