La Marató de Donants de Sang engega la seva 7a edició aquest divendres

  La campanya tindrà lloc entre el 10 i el 17 de gener als principals hospitals de Catalunya

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge dels respresentants de la 7a Marató de Donants de Sang de Tarragona. Maria Comabella.

  Sota el títol “Donar sang: mode on”, el proper divendres arrenca la 7a Marató de Donants de Sang, que es farà als principals hospitals catalans fins al dia 17.

  La Marató es fa en aquestes dates per tal de recuperar les xifres d’abans de Nadal, ja que en aquesta època acostumen a baixar el nombre de reserves. El punt neuràlgic d’aquesta campanya tindrà lloc aquest cap de setmana a la Plaça Catalunya de Barcelona, amb una carpa i diversos autobusos. A la demarcació de Tarragona, l’objectiu és de 600 donacions, i els punts que s’han habilitat són l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa. A més, aquest divendres i dissabte també es podrà donar al consistori tarragoní de 10 a 14h.

  El director del Banc de Sang i Teixits del Tarragona, Albert Soley, ha destacat que aquesta és la ciutat catalana que cada any aconsegueix més donants, sobretot gràcies a la Marató de Sang que té lloc cada any durant les festes de Santa Tecla. 

  El Whatsang, la novetat del 2020

  Per la seva part, la responsable de comunicació del Banc de Sang, Anna Sosa, ha explicat que han creat un servei de Whatsapp, que s’adhereix al servei de mail que feien fins ara. El número del Whatsang és 677 071 756, i permetrà atendre de manera més directa i personal a la ciutadania. A més, el Banc ha col·laborat amb el cantant LilDami en la creació d’una cançó per fer una crida solidària a la població. La peça ha sortit avui, es diu A la sang i està protagonitzada per persones que han sigut receptores. Sosa ha destacat que “és molt important donar-ho a conèixer al jovent, perquè és el futur donant”.

  Les donacions

  Totes aquelles persones que vulguin ser donants però no sàpiguen quins són els requisits, poden llegir aquest formulari d’autoexclusió. Els ciutadans que vulguin donar sang a la Plaça Catalunya i als principals centres hospitalaris poden inscriure’s al web Maratodonants.cat, tot i que no és imprescindible.