La Guàrdia Urbana ofereix educació viària a més de 12.300 infants aquest curs escolar

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Un grup d'alumnes de Lestonnac, en el Parc de Trànsit de Gardeny. CEDIDA.

  Un total de 12.340 nens i nenes de 58 escoles de Lleida participaran aquest curs en el Programa d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana.

  Una de les activitats és el Parc Infantil de Trànsit, situat al Turó de Gardeny, que el paer en cap, Miquel Pueyo, ha recorregut acompanyat de representants de les institucions i empreses que col·laboren en l’organització.

  L’alcalde ha elogiat la tasca educativa que realitza la policia local de Lleida i ha remarcat l’efectivitat d’aquest programa per conscienciar la ciutadania en matèria de seguretat viària, per millorar la circulació i per reduir el nombre dels sinistres a la via pública.

  El Parc Infantil de Trànsit de Gardeny és un circuit on els infants, amb el suport educatiu d’agents de la Guàrdia Urbana, han de circular com a vianants, en bicicleta i amb karts, complint les normes de trànsit. Només aquest parc, organitzat per la policia local, acollirà 2.534 nens i nenes de Lleida provinents de 34 centres educatius.

  Aquest matí, dia d’arrencada del Parc, hi participaven alumnes de 5è de primària del Col·legi Lestonnac-l’Ensenyança de Lleida.

  Visites a la caserna de la Guàrdia Urbana
  Altres activitats fora de l’aula del Programa d’Educació Viària són visites a la caserna de la Guàrdia Urbana, estades d’agents en escoles bressol i ludoteques i l’espectacle “Canvi de marxa” a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

  El Parc de Transit també és present al llarg del curs educatiu en diferents certàmens firals i esdeveniments festius o de sensibilització ambiental com el Cucalòcum, el Posa’t la Gorra o la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. El Servei Català de Trànsit ofereix el curs pràctic centrat en l’ús de la motocicleta “Entrena’t per la teva seguretat”.

  Les activitats pràctiques fora de l’aula se sumen a les que es realitzen dins dels centres d’educació primària i secundària. L’objectiu és que l’alumnat aprengui les normes de circulació i adquireixi hàbits de comportament correctes en l’ús de les vies públiques urbanes i interurbanes. També s’incideix en la correcta utilització dels transports públics i col·lectius.

  A la visita han assistit el subdelegat del Govern, José Crespín; la cap del Servei Territorial de Trànsit a Lleida, Maria Trilla; la cap de la Prefectura Provincial de Trànsit, Mª José Soler, i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz. També hi han estat presents els edils Cristina Morón, José Luis Osorio i Marisa Xandri.

  Les empreses i institucions col·laboradores en el programa són: el Servei Català de Trànsit de la Generalitat, la ferreteria Albert Soler, Cobega-Coca Cola, Eysa-Estacionaments I Serveis, B. Biosca, S.L, La Flor de Vimbodí, Pie-Electricitat i Cafès Batalla.