La Guàrdia Urbana deté un home per incomplir de manera reiterada l’ordre de confinament

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Guàrdia Urbana de Reus va detenir ahir 19 de març un home acusat d’un delicte de desobediència per incomplir de manera reiterada l’ordre de confinament regulada en el Reial Decret pel qual es declara l’estat d’alarma. En dies anteriors, la policia municipal l’havia denunciat administrativament diverses vegades, fent cas omís dels avisos. Des que van entrar en vigor les ordres de restricció de la mobilitat, la Guàrdia Urbana ha aixecat 147 actes a persones per circular per les vies i els espais públics.

  L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat del regidor de Salut, Òscar Subirats, ha donat aquestes dades en la roda de premsa posterior a la reunió diària del Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, en el qual s’han près noves mesures i s’han abordat les qüestions següents:

  Reforç de la desinfecció de contenidors i mobiliari urbà. Per evitar nous problemes de salut pública, el servei de neteja viària incorpora un producte desinfectant més potent per netejar les illes de contenidors i el mobiliari urbà.
  Tancament del cementiri. El cementiri general de Reus només s’obrirà per a la celebració de cerimònies d’enterrament; que en tot cas tindran accés restringit a un número limitat de persones. El Reial Decret pel qual es decreta l’estat l’alarma diu que en el cas de difunts afectats pel Covid19, no es podrà celebrar cerimònies ni acompanyar-los al cementiri.
  Beques menjador. L’Ajuntament ha rebut de part de la Generalitat 1.600 targetes moneder, en concepte de beques menjador. Actualment es treballa en el sistema per distribuir-les de manera segura.
  Pla de Manteniment de la Ciutat. Les Brigades Municipals han redactat el document, que inclou actuacions en els aspectes següent: Conservació i control de funcionament per evitar la degradació de l’aigua de les fonts ornamentals; revisió amb periodicitat setmanal de les fonts d’ús de boca; revisió amb periodicitat setmanal dels precintes de confinament de jocs i mobiliari urbà, i retirada dels elements danyats que pugui suposar un perill; rec de la jardineria amb una periodicitat setmanal. L’enllumenat públic està garantit a través dels serveis mínims de l’empresa concessionària del servei.
  Voluntariat. L’Ajuntament treballa en un registre de voluntaris. De moment s’està recollint els oferiments i se’ls diu que ens posarem en contacte amb ells. S’obrirà un espai per regular-ho al web municipal.
  Centre la Illeta. L’Ajuntament reforça el personal i canviarà l’accés per evitar que es formin cues i problemes d’ordre públic.