La Guàrdia Urbana de Lleida incorporarà 30 agents el 2019

  S'invertirà en nous vehicles, vestuari i formació,

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  La Seu Vella ha acollit per primer cop l’acte commemoratiu de la Guàrdia Urbana de Lleida amb motiu de Santa Cecília, patrona del cos i de l’Ajuntament, i també dels músics. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte, en què ha anunciat que la Guàrdia Urbana incrementarà els efectius del cos el 2019 i incorporarà 30 agents, quan entri en vigor el Decret de Jubilacions. Aquest 2018 s’ha ampliat la plantilla amb 2 efectius i 6 més que estan a l’Acadèmia de Policia. Larrosa ha apuntat també la inversió que es farà en nous vehicles, en uniformes i en formació. Això és possible, ha dit, gràcies a l’aprovació dels pressupostos municipals aquest dimecres.

  L’alcalde ha remarcat que la policia local ha de formar part de la vida quotidiana de Lleida i que ja s’han posat en marxa accions al respecte, amb patrulles constants en zones amb més necessitats, com el centre Històric i la Mariola. De fet, aquest és un dels principals eixos en els quals es vol treballar.

  La seguretat pública requereix de l’adaptació als nous temps i a nous reptes, segons l’alcalde, i per això, el futur de la Guàrdia Urbana passa eixos principals, un dels quals la proximitat, per prevenir i controlar la delinqüència de baixa intensitat. Un altre eix és l’eficiència policial, amb més agents i més formats. La prevenció i la protecció social s’hi afegeix, amb polítiques interdepartamentals i amb altres administracions per a la reintegració “dels qui s’han baixat del tren del progrés”.

  La col·laboració policial és la darrera línia que Larrosa ha destacat. I ho ha fet de manera clara, reiterant la reclamació d’una major dotació d’agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, als qui ha agraït la feina que fan, però que cal reforçar. Per al paer en cap, és de vital importància la coordinació entre els diferents cossos de seguretat.

  En el parlament que ha fet, Larrosa s’ha adreçat als agents reconeixent el treball que fan pels lleidatans i les lleidatanes i els ha dit que la societat “us estima i respecta”.

  Disminució del 43% dels ferits greus a la ciutat i 40.000 trucades a l’any a centraleta

  La tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha valorat els més de 170 anys d’història de la Guàrdia Urbana de Lleida i el seu treball per a la convivència i la cohesió social a la ciutat. Mestres ha indicat que la centraleta de la Guàrdia Urbana rep unes 40.000 trucades a l’any, uns 110 avisos al dia. La tinent d’alcalde remarcat la necessitat d’aquest cos, que treballa tot a l’any al servei dels lleidatans i les lleidatanes, vetllant per la seva seguretat i per a una millor qualitat de vida de la ciutadania.

  L’intendent en cap, Josep Ramon Ibarz, ha destacat que han disminuït un 43% els ferits greus en accidents de trànsit a la ciutat en el que portem d’any. Això, segons ha dit, respon a que els impactes es produeixen circulant a una menor velocitat i que, per tant, “la feina que s’està fent al respecte està donant el seu fruït”. Ibarz ha dit que el mes que ve la Paria anirà a Madrid a recollir el premi “Visión Zero Muncipal” per tenir zero víctimes mortals per accidents de trànsit, un reconeixement que l’Ajuntament ja ha recollit en tres ocasions (amb aqueta) de les quatre celebrades. A més, ha fet palès el canvi d’ubicació de l’acte a la Seu Vella –fins ara s’havia celebrat al Palau de la Paeria-.

  Actes de la Guàrdia Urbana per celebrar la diada de Santa Cecília

  La jornada festiva del cos de la Guàrdia Urbana ha començat a l’avinguda de Blondel, on l’alcalde Larrosa, acompanyat de Mestres i Ibarz, ha passat revista als agents. Després s’ha fet l’ofrena floral a l’altar dedicat a la patrona a la Catedral Nova (obra de l’escultor lleidatà Jaume Perelló), amb la presència de diversos regidors i autoritats locals. La celebració ha continuat a la Seu Vella, on s’ha fet el lliurament de les condecoracions.

  Aquest 2018 s’han atorgat 121 condecoracions, corresponents a jubilacions, mencions d’honor o medalles al mèrit distintiu verd i blanc, entre altres. També es reconeixen entitats o personalitats, per la seva trajectòria, col·laboració o aportació amb la tasca de la Guàrdia Urbana. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el coronel de defensa, Rafael Jiménez, o els alcaldes de les EMD de Sucs i Raimat, Guillem Boneu i Eva Horcadaja, són algunes de les persones que s’han distingit.

  La música, també protagonista

  El quintet de vent “Sporakik Brass” ha estat l’encarregat d’interpretar diverses peces musicals durant l’acte celebrat a la Seu Vella. Són músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que han participat destacant que avui també és el dia dels músics. Diumenge, l’Auditori Municipal Enric Granados va ser l’escenari per al tradicional concert de Santa Cecília i ahir es va fer el concert del Conservatori municipal.