La Gent Gran de Sant Pere de Ribes celebra el seu mes amb programació variada

  S’han organitzat xerrades, tallers de ball i risoteràpia i celebracions com la Festa de Germanor

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El mes d’octubre és el Mes de la Gent Gran. Per això, des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha programat a través dels casals del municipi un seguit de tallers i celebracions, a banda de totes aquelles activitats que ofereixen de manera continuada durant tot l’any. Les activitats comencen amb un cicle de xerrades sobre alimentació i envelliment actiu el 4 d’octubre, a les Roquetes, i el 5 d’octubre, a Ribes. La primera de les xerrades porta per títol “Mites sobre l’alimentació”, i l’altra “Receptes saludables de Nadal”. L’objectiu és poder resoldre dubtes al voltant de l’alimentació amb la dietista i nutricionista, Anna Trillas del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf. 

  Pel que fa als tallers, es farà un de ball el dia 11 d’octubre, a les Roquetes, i el 12 d’octubre, a Ribes. Un taller on les persones usuàries dels casals del municipi podran aprendre els passos bàsics de balls com salsa o merengue. “Ai que em peto!” és el títol del taller de risoteràpia que es durà a terme el 18 d’octubre, a les Roquetes, i el 19 d’octubre, a Ribes. Es tracta d’un taller de 90 minuts que a través del riure vol aconseguir beneficis emocionals, corporals i mentals. 

  També s’oferirà la possibilitat a totes aquelles persones usuàries que ho desitgin provar totes aquelles activitats ja programades durant l’any, com gimnàstica de manteniment, ioga, passejades per l’entorn urbà, tallers TIC, cant coral, dibuix i pintura, sevillanes, etc. 

  El dissabte 7 d’octubre se celebrarà la Festa de Germanor. Durant l’any se celebren dues festes de germanor amb l’objectiu de crear vincles entre les persones usuàries dels dos casals que hi ha al municipi, creant sinergies beneficioses per al bon funcionament dels centres. La primera es va celebrar al casal de la gent gran de Ribes al mes de juny com a cloenda del curs; i la segona, al casal de la gent gran de les Roquetes, que marca l’inici del Mes de la Gent Gran. En aquesta ocasió, hi haurà una actuació d’un grup de playback i després es farà ball. 

  El Mes de la Gent Gran es clourà el divendres 27 d’octubre amb la Festa de la Gent Gran. Es tracta de la festa de cloenda que consta de les actuacions de les corals dels casals, Rossinyol i Ginesta, berenar i ball a la Finca Mas Solers. 

  Tots els tallers i celebracions són totalment gratuïts i es posa a disposició de totes les persones que ho necessitin un servei d’autocar també gratuït. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a qualsevol dels dos Casals de la Gent Gran de Sant Pere de Ribes.