La Generalitat cedeix la gestió del Palau d’Esports a l’Ajuntament de Tarragona

  L'Ajuntament s'haurà d'encarregar del manteniment d'aquest principal equipament de l'Anella Mediterrània

  La Generalitat de Catalunya cedirà la gestió del Palau d’Esports Catalunya, ubicat a l’Anella Mediterrània de Camp Clar, a l’Ajuntament de Tarragona. Les dues administracions  han fixat les bases de l’acord de cessió durant la reunió que han mantingut representants d’ambdues, aquest divendres, 26 d’octubre, amb la presència del tinent d’alcalde, José Luis Martín, la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, el representant territorial de l’Esport, Joan Plana, i qui va ser el comissionat dels jocs Mediterranis, Javier Villamayor. Amb el conveni de cessió es concreta també l’ús d’aquest equipament, que estarà destinat principalment a l’esport base tarragoní, tot i que també es pretén dinamitzar el pavelló per tal que s’acollin esdeveniments esportius de caràcter internacional. La previsió és que abans de finalitzar l’any se signi el conveni, de manera que entri en vigor a partir de l’1 de gener del 2019.

  Amb l’objectiu de “reforçar el paper de l’esport al Camp de Tarragona”, en paraules del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona han arribat a l’acord de cessió del Palau d’Esports Catalunya. D’aquesta manera, es busca també que “l’Anella sigui referent a Catalunya i fora”.

  El plantejament inicial és que l’equipament sigui “un llegat a disposició de la ciutat de Tarragona i l’esport tarragoní”, ha explicat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Que aquest pavelló pugui donar servei als clubs de la ciutat serà la principal tasca de l’Ajuntament de Tarragona. Tot i això, Figueras ha assegurat que la Generalitat continuarà tenint un paper important, ja que “s’implicarà en l’arribada d’esdeveniments esportius internacionals” al Palau d’Esports Catalunya. “La Generalitat es posa al servei de l’Ajuntament perquè sigui una instal·lació de referència de país i internacionalment”, ha dit el secretari de l’Esport. D’aquesta manera, es podrà “descongestionar” l’àrea metropolitana de Barcelona d’esdeveniments esportius d’aquest caire.

  El manteniment queda a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona

  D’altra banda, la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha manifestat que “el manteniment el fa l’administració que rep la cessió”. En aquest cas, per tant, queda a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona. Per la seva banda, el secretari general de l’Esport ha recordat que el Palau d’Esports és un equipament “acabat i que ja ha acollit dos esdeveniments esportius internacionals”, tot i que ha detallat que “per donar continuïtat i preveient l’ús que es farà, cal concretar quines especificacions faran falta”. En aquest paquet entrarien el parquet en tot el Palau, que possiblement serà necessari, segons ha apuntat Figueras, com també les cortines per poder utilitzar tres pistes simultàniament.

  Tot i que ambdues administracions han arribat a aquest acord de cessió, el conveni encara no està enllestit. S’espera que aquest estigui signat abans de finalitzar l’any perquè pugui entrar en vigor a partir de l’1 de gener de 2019.