La fiscalia envia al jutjat les presumptes irregularitats en un contracte de l’AMT

  El cas se centra en un curs de ‘coaching’ valorat en 47.000 euros

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La fiscalia ha enviat al jutjat la denúncia presentada per la CUP de Tarragona per les presumptes irregularitats en la creació d’uns sistema de recursos humans propi per part de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT). Segons han confirmat fonts judicials, el jutjat d’instrucció número 4 va rebre la denúncia la setmana passada i ara s’està pendent que s’admeti o no a tràmit. La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha explicat aquest dimecres que estudien presentar-se com a acusació popular en el cas per esclarir si es van cometre delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències o blanqueig de capitals.
  El cas el va destapar el digital ‘Porta Enrere’ l’octubre de l’any passat amb un reportatge que llistava una sèrie de possibles irregularitats. Segons ha recordat Estrada, la creació d’aquest servei, valorada en uns 47.625 euros, dels quals, 5.400 van ser destinats a un curs de ‘coaching’ executiu per personal de l’empresa, s’hauria fet a partir d’un procés negociat sense publicitat, iniciat per l’AMT, que va guanyar l’empresa Isora Solutions.

  Entre les informacions donades per la gerència en Consell d’Administració i entre les declaracions dels diferents implicats publicades pel mitjà digital, la CUP hi veu diverses contradiccions o preguntes sense resoldre. En concret, els dubtes planen sobre l’objectiu de la contractació, el calendari concret de les sessions formatives, la raó per la qual no va passar el contracte per Consell d’Administració, per què es van convidar tres empreses i la relació de la regidora socialista Begoña Floria amb l’administrador d’Isora Solutions, Hernán Cerna.

  Segons les informacions publicades pel mitjà digital, Floria, que era presidenta de l’AMT durant l’època de signatura del contracte -el 2015-, havia estat alumna de Cerna i havia fet de professora en diversos cursos de ‘coaching’ que aquesta persona havia organitzat. A més, les dues empreses que també es van presentar al negociat sense publicitat ho haurien fet a instàncies d’Isora Solutions, malgrat que una d’elles no tenia infraestructura per poder prestar el servei.

  Aquest dimecres la CUP ha valorat que si la fiscalia decideix remetre el cas als jutjats és perquè la Guàrdia Civil -que actua com a policia judicial- ha comprovat que hi ha “indicis delictius”. Els anticapitalistes han defensat que no poden “mirar cap a una altra banda” i que, per aquest motiu, decidiran en assemblea si exerceixen l’acusació popular tal com ja fan en el cas Inipro, que també esquitxa la regidora Begoña Floria i l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, investigats per diversos delictes.

  La portaveu dels cupaires, Laia Estrada, ha afirmat que si portessin als jutjats tot allò que és “susceptible de ser delictiu” en relació a l’Ajuntament de Tarragona deixarien de ser “càrrecs electes” i passarien a ser “investigadors privats”. I és que, segons la CUP, “no es fa una correcta fiscalització de les prestacions de molts serveis públics” que s’estan pagant “amb morterades de diners públics”.

  A l’espera de conèixer com avança el procediment, Estrada ha recordat que no els tremola el pols a l’hora de demanar responsabilitats polítiques. “En aquest ajuntament sembla que els càrrecs electes se sentin còmodes malgrat estar sent investigats per casos de corrupció, és a dir, per robar diners públics, però el que no farem serà mirar cap a una altra banda davant uns fets que són molt susceptibles de ser delictius”, ha reblat.