La festa del mercat a la plaça, un any més, és un èxit

La desena edició de la Festa del Mercat d’Amposta ha augmentat en programació i visitants

L’increment d’activitats, la renovació del 90% d’espectacles i la promoció de la festa a l’exterior, han fet que un any més la festa del mercat a la plaça sigui un èxit, enguany però, augmentant-lo, tant quantitativament com qualitativament.

Segons el primer balanç de diumenge al vespre, no solament ha hagut una major afluència de gent durant aquests tres dies de festa, sinó també més vendes a les parades i més clients a les tavernes. “Algunes tavernes ens han comentat que ja van treballar intensament des de divendres nit, quan en anteriors edicions era un dia que no se servien sopars”, explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Una aglomeració que tal com apuntava l’alcalde, no ha estat fruit de la casualitat, sinó del treball de promoció a l’exterior que s’ha fet en les últimes edicions. “Hem anat a fires del sector turístic, com B-Travel, o altres festes de recreació històrica de la mateixa època com les de Terrassa o Carcaixent. I això ha fet que gent interessada amb aquest tipus d’esdeveniment hagin conegut la Festa”. afegia la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí.

Un altre fet que ha afavorit a aquest augment de visitants, ha estat la novetat d’habilitar una zona per a caravanes a la zona exterior del pavelló municipal on s’hi n’han passat prop de 200. Els visitants de la festa han vingut d’arreu de les Terres de l’Ebre, de Catalunya, del País Valencià, de les illes balears i alguns, fins i tot, de França. Aquest interès per la festa no solament ha augmentat entre el públic d’altres localitats, sinó també entre els mateixos veïns i veïnes de la ciutat, que cada cop més, s’animen a fer-se les vestimentes de l’època, perquè tal com apunten alguns, és per a tota la vida i d’alguna manera se senten més involucrats en la celebració. Fet que demostra també, que les ampostines i ampostins estimen aquesta festa i la donen totalment per consolidada.

Dos de les novetats més destacables d’aquesta edició, ha estat la desfilada de més de 700 persones vestides de l’època representant grups i entitats que han fet créixer la festa, i el piromusical, que alguns van titllar d’espectacular. Una manera especial d’acomiadar la festa del mercat a la plaça en el seu desè aniversari.