La duresa de la gimnàstica rítmica professional, al Documental del Mes

  El cicle El Documental del Mes presenta el pròxim 18 de setembre al Centre de la Imatge Mas Iglesias (19:00) el documental “Over the limit”, el treball de debut de la directora polonesa Marta Prus, un documental que relata la dura realitat de la gimnàstica rítmica a Rússia a través de la història de la gimnasta Rita Mamun, qui amb només 20 anys s’enfronta a l’última oportunitat d’assolir l’èxit esportiu als Jocs Olímpics de Brasil 2016 abans de la seva retirada.

  La projecció del Documental del Mes corresponent al mes de setembre es farà el tercer dimarts del mes, ja que el darrer dimarts del mes (dia en què es fa habitualment) coincideix amb les festes de Misericòrdia.

  La directora
  Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School de Varsòvia. De petita va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamiska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. “Over The Limit” és la seva pel·lícula de debut.

  Premis i festivals
  La directora i el treball que es presenta a Reus han tingut diferents reconeixements:

  Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
  Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
  Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
  Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
  Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
  Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
  Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018