La Diputació de Tarragona destinarà 15 MEUR del superàvit del 2018 a reduir el deute

    La institució destinarà uns altres 7 MEUR a inversions com la millora de carreteres i de l’abastament d’aigua

    El ple ordinari de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest dimarts una modificació de crèdit per import de gairebé 22,4 MEUR per a reduir el deute i impulsar inversions. Les diferents partides provenen de la liquidació dels pressupostos de l’any anterior i s’apliquen en base al nou Reial Decret 10/2019, de 29 de març, que permet la utilització del superàvit en inversions financerament sostenibles. El gruix de recursos -15,12 MEUR- es destinarà a operacions extraordinàries d’amortització de crèdit, que permetran reduir el deute fins als 4,6 milions a final d’any. Cal recordar que l’any 2007 l’endeutament de la Diputació era de 105 MEUR, amb la qual cosa es preveu que la institució assoleixi el deute zero durant la propera legislatura i pugui prioritzar les inversions.
    La modificació de crèdit aprovada aquest dimarts també preveu diverses inversions. Les més quantioses corresponen a la millora de la carretera TV-7221 i T-722 d’Alcover a l’A-27 pel Milà (2,8 MEUR) i al condicionament de la carretera T-203 a la TP-2031 al Catllar (500.000 euros). L’abastament d’aigua per a diferents municipis de la Conca de Barberà també rebrà 500.000 euros i la instal·lació de canalitzacions per a la gestió intel·ligent de la xarxa s’adjudica 2 MEUR.

    La corporació també ha aprovat crear una nova partida per als consells comarcals per a la plataforma ACTIO, destinada als ens locals perquè puguin tramitar de forma electrònica els procediments (100.000 euros); i l’increment de la inversió per a l’e-catàleg de programacions culturals per als ajuntaments (280.000 euros). En matèria social, s’inverteix en entitats com l’Associació Alzheimer Terres de l’Ebre, l’Associació Provincial de Laringectomitzats, la Fundació La Muntanyeta o la Associació APASA.