La DGAIA es fa càrrec de la tutela d’un menor de Lleida en estat molt greu per suposats maltractaments dels seus pares

    Van ser detinguts dimecres per un delicte de lesions i està previst que passin a disposició judicial divendres

    La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha fet càrrec de la tutela d’un menor de Lleida que es troba en estat molt greu per suposats maltractaments dels seus pares. Aquests van ser detinguts aquest dimecres pels Mossos d’Esquadra per un delicte de lesions i està previst que passin divendres a disposició judicial del jutjat d’instrucció número 1 de Lleida que és qui porta el cas des de la setmana passada. Inicialment el petit, de només 20 dies, va ingressar a l’Hospital Arnau de Vilanova però arran de la gravetat de les ferides va ser traslladat a la Vall d’Hebron on fonts del centre hospitalari han matisat que es troba en estat ”molt greu”. Els pares són un home de 39 anys de nacionalitat espanyola i una dona de 33 anys de nacionalitat colombiana.

    Des del Departament d’Afers Socials i Famílies s’ha assenyalat que tant bon punt des de l’hospital van activar el protocol de maltractaments infantils, l’Equip de Valoració de Maltractament Infantil (EVAMI) va fer una valoració inicial del cas i es va fer la petició de retirada de la tutela del menor als pares de manera urgent i preventiva. Per aquest motiu, el nadó està actualment sota la protecció de la DGAIA.

    Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres una parella resident a Lleida com a suposats autors d’un delicte de maltractament del seu nadó. El nen, de només vint dies, va ingressar en un primer moment a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida però a causa de la gravetat del seu estat va ser traslladat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on es troba ingressat en estat molt greu.