La CUP qüestiona la reacció dels alcaldes en l’accident a Iqoxe

La formació presentarà mocions a tots els ajuntaments del Camp

Pla obert de regidors de la CUP al Camp i l’Ebre, amb Oriol Olivé (la Canonja) al centre i la diputada cupaire Natàlia Sànchez, en roda de premsa davant l’Ajuntament de Tarragona, en relacio a l’explosió a Iqoxe. Imatge del 23 de gener del 2020

La CUP qüestiona l’actitud dels alcaldes davant l’accident a Iqoxe la tarda del 14 de gener passat. Considera que no tot recau en la gestió exterior -per part de Protecció Civil- i que els alcaldes dels municipis químics tindrien la seva part de responsabilitat. La formació veu “indicis” de que “no van fer tot el possible perquè sonessin les sirenes”. Més enllà de les mancances en la gestió dels protocols, els cupaires exigeixen que es depurin responsabilitats penals sobre l’empresa accidentada i que l’administració faci controls més exhaustius. A partir d’aquí, la formació ha anunciat que presentarà mocions a tots els ajuntaments, en les quals també es recolliran acords per fer estudis independents sobre la qualitat de l’aire i en relació als riscos de la petroquímica i el seu impacte real al territori.
Els diferents grups municipals de la CUP a Tarragona presentaran mocions als ajuntaments on tenen representació. Volen que es depurin responsabilitats penals, però també exigeix a l’administració un control rigorós de les mesures de seguretat i del personal en les empreses dels polígons químics i també dels efectes nocius de la indústria. Els cupaires temen que la situació precària a Iqoxe -segons han denunciat alguns treballadors- no sigui “anecdòtica” i es pugui estar donant en altres fàbriques. La CUP ha recordat que en vuit mesos s’han registrat fins a quatre accidents greus. La CUP insisteix que cal arribar al moll de l’os i esclarir l’origen de l’explosió i saber realment què va passar. També demana que els ajuntament puguin disposar d’un informe trimestral sobre les sancions interposades a les companyies.

La formació anticapitalista insta la Generalitat i també a l’Ajuntament de la Canonja a adherir-se a l’anunci del consistori tarragoní, de presentar-se com a acusació particular A la moció també es planteja obrir un debat sobre el desenvolupament econòmic de Tarragona en un territori amb més de 1.200 hectàrees d’indústria petroquímica. “Cal una transició industrial” per passar pàgina a la “indústria vella i perillosa” cap a una “indústria verda i sana”, ha afirmat la diputada cupaire Natàlia Sànchez, present a la roda de premsa convocada aquest dijous al matí a Tarragona. En la seva opinió, el territori tarragoní no pot dependre tant de la indústria petroquímica i cal apostar per un model diversificat. “No tots els ous en un mateix cistell, que es demostra nociu per a la salut i la vida”, ha conclòs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tancats els accessos al marge dret del riu Segre per l’augment del cabal

Notícia següent

Casal Popular de Joves: “Les polítiques de joventut les han de fer els i les joves i les institucions donar suport”

Notícies relacionades