La CUP proposa dues mesures per afrontar la crisis sanitària del Coronavirus

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Tarragona una Junta de Portaveus extraordinària amb motiu de la gestió municipal davant de la crisi sanitària generada pel COVID-19. La CUP de Tarragona ha proposat dues mesures que considera necessàries per poder abordar la situació, reforçant el sistema públic sanitari i generant dinàmiques de solidaritat comunitària.

    Les anticapitalistes han demanat a Ricomà que insti el govern de la Generalitat a posar a disposició de la sanitat pública tots el recursos sanitaris disponibles. Aquesta iniciativa passaria per que totes les places de la sanitat privada fossin cedides al sistema públic de manera indefinida per poder gestionar la situació actual.

    La segona mesura està relacionada amb les tasques de cura de la canalla i la gent gran. En aquest sentit, la CUP ha proposat que s’articuli una xarxa comunitària per tal que totes les persones que estiguin disponibles i que vulguin fer tasques de voluntariat, s’adrecin a les famílies amb criatures petites i a la gent gran. La proposta seria generar una xarxa comunitària per tal de poder garantir la cura de la canalla i a la vegada ajudar a la població més envellida que visqui sola a proveir-los de queviures o productes de primera necessitat.