La CUP exigeix a Ricomà un full de ruta per dignificar la xarxa municipal de biblioteques

Laia Estrada i Eva Miguel durant la roda de premsa.

La CUP de Tarragona ha denunciat la deixadesa de l’Ajuntament sobre les biblioteques municipals i ha instat el govern de Ricomà a solucionar-ho.

La regidora Laia Estrada ha explicat que l’any 2010 es va crear el Pla d’Equipaments Culturals que preveia una Biblioteca Central Urbana a la Tabacalera, una de gran a Campclar i cinc més petites, seguint els criteris que marca la Generalitat. Segons Estrada, no es va complir cap dels objectius del projecte, i fa tres anys el govern d’aleshores va decidir crear el Pla de Biblioteques 2017-2022, en el qual es prescindeix de la instal·lació central i la de Campclar i es vol traslladar la de Torreforta al Mercat.

La portaveu dels grocs també ha denunciat que tot i haver augmentat la dotació pressupostària per a aquest àmbit, el consistori ha renunciat a una subvenció de la Generalitat de Catalunya perquè el projecte de desplaçament de Torreforta no s’ha acabat.

Per la seva banda, la consellera Eva Miguel ha explicat que aquest dijous duran a terme una Comissió Informativa de Seguiment de la Cultura, on està previst parlar de les biblioteques, tot i que no saben exactament quins punts es tractaran. Miguel ha comentat que reclamaran al govern de Ricomà un full de ruta per complir els objectius del Pla actual i que s’aclareixi quan es preveu projectar les petites biblioteques la Part Baixa, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i la Part Alta.

Per últim, les conselleres de la CUP han manifestat que “dignificar les biblioteques no requereix una acció al govern municipal, sinó que també requereix el suport de la Generalitat”, i que “Tarragona ha d’apostar, d’una vegada per totes, per una xarxa de biblioteques dignes”.