La Costa Daurada preveu un 80% d’ocupació turística pel pont de la Puríssima

  Les cases rurals de les Terres de l’Ebre esperen omplir tot just el 20% de les places

  El sector turístic de la Costa Daurada confia en arribar al 80% d’ocupació pel pont de la Puríssima, una xifra similar a la dels darrers anys. Tot i que hi ha poques places disponibles per cada sector, ja que és temporada baixa i la majoria d’establiments estan tancats, el nivell de reserves està sent bo. La vintena d’hotels oberts oferiran unes 11.000 places, el 20% de les que hi ha disponibles. El sector confia que la climatologia i les reserves d’última hora millorin les previsions. A les Terres de l’Ebre, les cases rurals preveuen una ocupació turística força més discreta durant aquests dies festius, al voltant del 20%, en part per la competència de les estacions d’esquí.
  El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, recorda que el de la Puríssima és un pont en el qual tradicionalment les reserves d’última hora hi tenen molt a dir. “La previsió que fem des del sector és similar a l’any passat, tot i que el pont cau en dates diferents, sent el dissabte un dels dies de festa”, explica.

  L’altre factor que condiciona aquest pont és el clima. “Si la climatologia acompanya el pont es preveu que anirà força bé”, afirma Farriol. En la seva opinió, “es tracta d’un període festiu que acostuma a obtenir uns resultats correctes, tot i l’existència de la competència de l’oferta de neu”. En aquest sentit, però, des de l’associació es destaca PortAventura World com el gran atractiu de les famílies per aquestes dates.

  Pocs establiments oberts

  Aquest pont obriran una vintena d’hotels entre Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa unes 11.000 places disponibles, el 20% del total. El sector calcula que pot haver-hi una mitjana d’ocupació del 80% entre tots els dies, arribant a fer el ple les dates principals. Alguns hotels preveuen tenir més bones xifres entre dijous i divendres, i altres estimen major ocupació entre divendres i dissabte, ja que no és habitual l’afluència en el pont sencer.

  El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, apunta que aquest no serà un pont massa llarg, però que el fet que el dia 8 caigui en dissabte pot ajudar a que els clients contractin estades de tres nits. “Només esperem que el bon temps ens ajudi i que els establiments que s’han arriscat a mantenir-se oberts tinguin una bona ocupació”, valora.

  Pel que fa al sector del càmping, n’hi haurà set de costa i deu d’interior oberts. Són més de 10.000 places disponibles, aproximadament el 15% de l’oferta, que és de 70.000. La previsió d’ocupació es manté amb valors similars a l’any passat. El perfil que opta pel càmping en aquestes dates correspon a famílies catalanes i de l’eix de l’Ebre que s’allotgen en bungalous. La majoria farà tres nits de pernoctació, del 6 al 9, si bé la meteorologia pot afectar les reserves de darrera hora.

  El sector dels apartaments preveu una ocupació del 85%, semblant a la d’anys anteriors. Segons Farriol, “és un bon percentatge tenint en compte que a diferència d’altres anys es preveu que hi haurà neu al Pirineu i les pistes d’esquí ja estaran obertes”. Les places obertes per aquest pont en apartaments a Salou, Cambrils i Vila-seca seran gairebé 2.000, una xifra molt similar a la de 2017. El sector, però, disposa de 24.000 places.

  Mala ocupació a les cases rurals de les Terres de l’Ebre

  Les cases rurals de les Terres de l’Ebre repetiran el magre escenari viscut l’any passat amb una ocupació força baixa: al voltant del 20%. La concentració de llargs caps de setmana festius aquesta tardor, explica Juanjo Bel, portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), ja condiciona les expectatives: “no hi ha tanta alegria per a tants de ponts”, sosté. A això se li tornen a sumar les nevades primerenques. “L’any passat ens va passar el mateix. Per tots dos factors, l’ocupació és molt dolenta”, sentencia.

  Tot i que algunes cases de la zona del Delta que lloguen habitacions podrien fregar el 50% durant aquest pont, la temporada de tardor i hivern torna ara a quedar en mans del que passi, particularment, el pròxim cap d’any. Els allotjaments rurals esperen, per llavors, tornar a repetir el ple absolut durant uns tres dies. Segons Bel, l’oferta al voltant del delta de l’Ebre aconsegueix molt més bons resultats durant els primers mesos de tardor, amb la sega de l’arròs i l’observació de les aus.